Vladimir Petrović
Printscreen/ RTS
Vladimir Petrović

Printscreen/ RTS

Vladimir Petrović, Foto: Printscreen/ RTS

- I dalje nemamo dovoljno podataka, jer je i dalje jako malo pacijenata koji su drugi put oboleli. Ono što smo mi detektovali Vojvodini je da na 1.000 pacijenata dvoje oboli ponovo... Dužina trajanja imuniteta zavisi od dužine preležane bolesti. Što je bolest bila teža, imunitet traje duže, godinu dana i više- rekao je Petrović.

Kako je dodao, kod onih koji su samo imali pozitivan test, bez simptoma, imunitet traje do 60 dana, dok kod onih koji su imali blaži oblik bolesti, a to je, kako je naveo, 90 odsto registrovanih slucajeva, "kod njih, provereno imunitet traje duže od šest meseci".

- Kada govorimo o vakcinama, to će se tek procenjivati. Za sada je mereno samo kod Fajzerove vakcine i to za prvih šest meseci jer je toliko prošlo od onih prvih koji su je primili i kod njih je imunitet i dalje prisutan- poručio je Petrović.

BONUS VIDEO:

 .

Pročitajte:

Bivši Đilasov sindikalac se izvinio Biljani Popović Ivković zbog gnusnih uvreda i pretnji silovanjem: Bio sam izmanipulisan!

ĐORĐEVIĆ "Spomenik vaskrsu Srbije"

Nikola Tomić: Opoziciona javnost nije zamerala na kršenju korona mera frilenserima a zamera Vučiću! (VIDEO)

VUČIĆ O VRAĆANJU VOJNOG ROKA Otvorićemo široku raspravu (VIDEO)

OBRAĆANJE NAKON VAŽNOG SASTANKA Predsednik Vučić: Danas obavljam važne razgovore otvorenim i zaštićenim linijama! Izvestiću građane (FOTO/VIDEO)