AMERIKANAC OTKRIO SRAMNU POZADINU BOMBARDOVANJA Srbi su žrtve zavere sa leševima!

Pored verifikatora Vilijama Vokera, ogromnu ulogu da se opravda sramno bombardovanje suverene zemlje odigrao je "Hjuman rajts voč".

Bombardovanje
Bombardovanje, Foto: Tanjug/ Vladimir Dimitrijević

Takozvani masakr u Račku bila je predstava koja je poslužila da se donese odluka o bombardovanju Srbije sa krajnjim ciljem da Kosovo dobije nezavisnost - ovako danas, dvadeset godina posle sramne inscenacije govori Džared Izrael, američki intelektualac iz Bostona.

Pored verifikatora Vilijama Vokera, ogromnu ulogu da se opravda sramno bombardovanje suverene zemlje, smatra Izrael, odigrao je "Hjuman rajts voč", propagandna mašinerija koja se predstavlja kao najveća svetska humanitarna organizacija. Njihov izveštaj od 29. januara 1999. bio je pokriće za odluku o opravdanosti kriminalnog napada koji je usledio 24. marta te godine.

 

Izrael je bio u timu odbrane Slobodana Miloševića u Hagu. Iznerviran neprekidnom propagandom, tamo je i nasrnuo na Ričarda Dikera, jednog od šefova "Hjuman rajts voča", koji je u holu suda vodio permanentnu konferenciju za novinare promovišući svoje neistine. A baš u tim trenucima, februara 2002, u sudnici je srpski predsednik jednog po jednog svedoka uterivao u laž demontirajući američke "humanitarce".

MEĐU PRVIMA U SRBIJI JE UGRADILA SILIKONE Pogledajte kako danas izgleda bivša snajka Slobodana Miloševića! (FOTO)

Akcija srpske policije u Račku počela je u noći između 14. i 15. januara. Srpska policija je pozvala posmatrače OEBS da budu svedoci antiterorističke akcije i njihova tri vozila bila su prisutna praktično od podneva. Sukob sa teroristima je završen 15. januara oko 15 sati, kada su se preživeli banditi povukli. Srpska policija i sudije napustili su selo pošto je pao mrak i počela "paljba" terorista sa okolnih brda.

Džared Izrael
Džared Izrael, Foto: Printscreen

U Račak su tada ušli verifikatori. Celu akciju policije snimila je kamera AP koja je išla sa srpskom policijom. Presvučeni leševi albanskih civila pojavili su se dan nakon što je u selo stigao Vilijam Voker.

- Cela priča podseća na Srebrenicu, to je bio već oproban, propagandni scenario - objašnjava Izrael.

- Dikera, koji je i van haške sudnice pokušavao da laži proda novinarima, iz besa sam odgurnuo, a njegovu organizaciju sam nazvao kako i zaslužuje.

Američki pisac navodi niz dokaza da se u Račku nije dogodio nikakav masakr nad civilima. Navodi i da je sa verifikatorima u selo ušao i novinar "Monda" Kristof Šatelo. Kontaktirao je sa seljanima i verifikatorima odmah pošto je paljba prekinuta. Kako je svedočio kasnije, svi su bili saglasni da se sem bitke nije dogodilo ništa drugo. Laži su stigle sa Vokerom dan kasnije, kada su se "pojavili" i leševi smrznutih ljudi, očigledno iste noći doneti negde iz šume gde su ranije poginuli.

- Voker je na Kosmetu dobio orden Narodnog heroja od Hašima Tačija 2009. godine. Zatim je u Dečanima od Škeljzena Haradinaja, Ramuševog brata, dobio Zlatnu medalju za usluge čovečanstvu. Pre dve godine u Račku mu je podignut monumentalni spomenik (na fotografiji) na čijem je otvaranju i sam bio. Nije problem u zločincu koji bestidno prima počasti, već u narodu koji slavi ovakvu ličnost i u onima koji priznaju državu koju je napravio Voker - kaže Džared Izreal.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi