Torlak
Alo!/Masanori Jošida
Torlak

Alo!/Masanori Jošida

Torlak, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Kinezi se testiraju zbog odlaska u Republiku Srpsku

Ispred Instituta „Torlak“, osim turista i sezonskih radnika, bilo je i na desetine kineskih državljana. Beograđanka Tijana Savić, koja izdaje stan jednoj porodici iz Kine, kaže da je Kinezima za razliku od nas negativan PCR potreban i za ulazak u Republiku Srpsku.

- Došla sam sa mojim stanarom Pjaom da se testira jer mora u Banjaluku. Dosta Kineza i tamo posluje, zbog čega moraju da putuju u Republiku Srpsku. Tu sam da mu pomognem da premosti jezičku barijeru ako mu nešto ne bude jasno - kazala nam je Tijana, dok se Pjao samo smeškao.


Za Beograđanku Ivanu Marković, koja godinama regrutuje sezonske radnike u turizmu i hotelijerstvu u Hrvatskoj, čekanje u redu za testiranje ispred „Torlaka“ postalo je gotovo uobičajena stvar uprkos epidemiji koronavirusa.

Čekanje na suncu nije teško palo ni četvoročlanoj porodicama Pavlović i Andrejić jer, kako ističu, sa negativnim PCR testom za korak će biti bliži Hrvatskom primorju.

Torlak

Alo!/Masanori Jošida

Torlak, Foto: Alo!/Masanori Jošida

- Kada smo došli ispred „Torlaka“, šokirao nas je ogroman red. Međutim, bris su nam uzeli relativno brzo, pa nije bilo nervoze.

Sigurni smo da ćemo svi biti negativni jer ne možemo da dočekamo da odemo u Hrvatsku. Tamo idemo na odmor godinama, a ni korona nas ne može sprečiti da letujemo u Istri - kazala nam je Sunčica Pavlović.

PROČITAJTE JOŠ

Komentari (6)

zika

11.08.2020 09:04

To nisu Srbi, to su...!!!

Sam

11.08.2020 13:57

@zika - I ja vidim da nemas ni S od srbina

Goran

11.08.2020 09:08

Samo idite u Hrvatsku, pa posle kukajte kako su vam isarali kola, namazali ih govnima, izbusili gume, odgurali kola u more, pretili, pravili probleme... Kako smo glup narod ovo je neverovatno. Neko nas mrzi, proteruje i pljuje (ovo je stav najveceg dela Hrvatskog drustva) a mi idemo kod njega da ostavljamo pare i pomazemo nnegovoj ekonomiji.

Sam

11.08.2020 13:57

@Goran - Pa eto tebe mrzimo jer si se prvi javio kao mrzitelj i nemoj dolaziti nikad u zivotu i ne trebaju nam tvoje pare.

Sasa

11.08.2020 10:38

Sve izdajica do izdajice!!!

mislim

11.08.2020 11:47

Daj nek ih tamo i ostave. *udaletine.