Vakcina
EPA/Raul Martinez
Vakcina

EPA/Raul Martinez

Vakcina, Foto: EPA/Raul Martinez

“Srbija, raj vakcina otvoren i za strance”, naslov je u jednom od najpopularnih medija u Španiji.

Ovo je samo još jedna u nizu pohvala stranih medija upućenih Srbiji. Strance širom sveta je oduševila prvobitna vest da je jedna, za njih, “mala Srbija” postala svetski lider u izboru i ponudi vakcina. Još više je oduševila vest sve svetske medije da je vakcinacija u Srbiji besplatna i za strance.

Španski “ABC” piše da je odlazak u Srbiju po vakcinu najnoviji trend, da nije kao Dubai gde se treba izdvojiti oko 45.000 evra za vakcinaciju, kao i da je dolazak u našu zemlju isplativiji od “čekanja reda” u Italiji za vakcinaciju.

– To je novi cilj za one koji žele brzo da se vakcinišu odabirom vakcine i to, štaviše, besplatnom – piše “ABC”, a prenosi portal Objektiv.

Naslov u španskim medijima

abc.es/printscreen

Naslov u španskim medijima , Foto: abc.es/printscreen

– Nema veze sa Dubaijem, odredištem za vrlo bogate koji su spremni da plate do 45.000 evra za vakcinaciju. Ili Rusijom, koja je neki srednji trošak “turizma sa vakcinama”, najnoviji je trend za one koji ne žele da sačekaju svoj red u Italiji i više vole da se brzo vakcinišu protiv Kovida – objašnjava “ABC” razliku između odlaska u Srbiju i neke druge zemlje i gradove.