Policija
Alo.rs/M.Š.
Policija

Alo.rs/M.Š.

Policija, Foto: Alo.rs/M.Š.

“Policija je reagovala po prijavi osobe koja se žalila da se iz kuće osumnjičenih D.R. i N.R. čuje glasana muzika i da pucaju iz pištolja. Nije bilo u pitanju obeležavanje krsne slave, već proslava srpske Nove godine”, navodi se u saopštenju.

Policija je po izlasku na lice mesta u kući, suprotno propisanim epidemiološkim merama, zatekla 12 osoba, od kojih su četvorica muzičari koji su svirali, pa je upozorila prisutne na remećenje javnog reda i mira.

Tom prilikom, osumnjičeni D.R. i N.R. napali su dvojicu policijskih službenika i naneli im lake telesne povrede, navodi policija i dodaje da je toj dvojici određeno zadržavanje do 48 sati, po nalogu nadležnog tužioca.

Policja je protiv njih podnela krivične prijave zbog sumnje da su počinili krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Takođe, komunalna milicija protiv osumnjičenih preduzela je mere po osnovu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, navodi se u saopštenju policije koja je apelovala na medije da ne “objavljuju lažne vesti i da se ne trude da lažima naškode policiji”.

PROČITAJTE JOŠ: