Dolar Dolari
Shutterstock
Dolar Dolari

Shutterstock

Dolari, Foto: Shutterstock

Kockarnice sa poker automatima i elektronskim ruletom, kladionice i ostali objekti koji imaju slične namene više ne funkcionišu u Albaniji, nakon poznate odluke albanskih vlasti da uskrate mogućnost kockanja svojim građanima.

Kako izveštavaju tamošnji mediji, elektronske kockarnice biće prebačene u hotele sa pet zvezdica, gde će ih koristiti isključivo gosti hotela, dok ostali koji, da tako kažemo, budu dolazili sa ulice neće moći ni da privire tamo.

Zato su sve veće firme koje su držale u vlasništvu kladionice širom Albanije odlučile da posao prebace u južnu srpsku pokrajinu - na Kosovo, gde će zbog toga procvetati kladioničarski posao.

PROČITAJ JOŠ:

Dva najveća lanca kladionica iz Albanije koja još uvek onlajn posluju u svojoj domovini, zapravo više nisu tamo. Kad neko klikne na njihove sajtove, automatski biva transferisan na kosovske domene, preko kojih već sada funkcionišu.

Međutim, stručnjaci kažu da klađenje neće biti moguće potpuno isključiti iz Albanije. Bez obzira šta vlasti pričaju, praktično je nemoguće blokirati inostrane sajtove za onlajn klađenje, preko kojih će albanski kockari nastaviti da troše svoje pare.

Takođe, mnogi spekulišu da će sada i Albanci iz Albanije u sve većem broju posećivati Kosovo i tto putem specijalnih tura, u okviru kojih će moći da se bez problema klade ili igraju kartaške igre.

Zato se očekuje da usled ovih procesa, kada su albanski kladioničari i posao i investicije prebacili na Kosovo, doći do pravog kockarskog procvata u južnoj srpskoj pokrajini, koja bi na taj način mogla da postane balkanski Las Vegas.