sestre policijake, tradicija,
Privatna arhiva/Alo
sestre policijake, tradicija,

Privatna arhiva/Alo

sestre policijake, tradicija,, Foto: Privatna arhiva/Alo

* Sestre Svetlana i Stanika krenule putem dede i oca

* Oba su živote posvetili policijskom pozivu

* Svetlana je major policije, a Stanika poručnik u policijskoj stanici Čajetina

Savko Sinđelić sa Zlatibora po stupanju u graničnu policiju davne 1932. nije ni slutio da će tu ljubav preneti na unuke Svetlanu i Stanku, koje su danas policijski oficiri!

Tradicija zlatiborske porodice Sinđelić u policiji duga je 87 godina. Svetlana je major policije u regionalnom centru granične policije prema BiH, a Stanika poručnik policije u policijskoj stanici Čajetina, a obe nastavljaju koracima svog dede i oca, koji su živote posvetili časnom policijskom pozivu.

Dvojica hrabrih novosadskih policajaca spasli troje mladih i dete od sigurne smrti! Teretni brod umalo potopio improvizovani splav

AUTOR: Alo/Stamenka Stanković DATUM I VREME: 12.06.2019. 22:17 Pozivi u pomoć mogli su se čuli sve do keja Nikola Lalić, Tihomir Puač, policajci, spasavanje, Foto: Alo Jedna devojka i tri mladića su samo zahvaljujući hrabrim policajcima policijske ispostave Stari grad u Novom Sadu i pripadnicima granične policije izbegli tragediju!

 

Sve je počelo 1932. godine stupanjem njihovog dede Savka Sinđelića u redove granične policije. Njihov otac Radojko Sinđelić, među kolegama poznat kao Sinđo Zlatiborac, obavljao je nekoliko starešinskih dužnosti u nekadašnjem sekretarijatu unutrašnjih poslova Užice, od načelnika OUP-a Čajetina do načelnika odeljenja policije.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

Porodica Sinđelić poznata je po oficirskoj časti, visokom profesionalizmu i humanosti, a sestre kroz marljiv rad i posvećenost nastoje da slede primere dede i oca. 

Jednaka šansa za sve u policiji

MUP Srbije kroz jednaku šansu za profesionalno usavršavanje i konkurisanje za rad u različitim policijskim poslovima pruža punu podršku ženama da uhvate korak sa muškarcima, koji i dalje čine većinu zaposlenih. Mreža žena u policiji Republike Srbije osnovana je 2018. i predstavlja veliki korak za dalje unapređenje položaja žena u policiji.

 BONUS VIDEO: Policijski helikopteri nadleću Novi Beograd i Batajnicu

 

Komentari (2)

Milos

15.08.2019 01:04

Ova priča me je zaista dirnula, časna i poštena pirodica Sindjelić. I sve je tačno što je ovde napisano iz mog ličnog svedočenja. Napokon da se objavi pravi podstrek za naše devojke da rijaliti nije životni model ponašanja, nego da se zaista požrtvovanim, savesnim i poštenim radom doprinese korist u ovom slučaju u bezbednosnom aspektu celokupnoj društvenoj zajednici u kojoj živimo.

miodrag

17.08.2019 08:18

@Milos - BRAVO.!!