Sestre sa Zlatibora Svetlana i Stanika obukle uniformu nastavile putem dede i oca!

E.S. | vesti 2019-08-13 22:12:13 2019-08-13 22:12:13

Nastavile porodičnu tradiciju

Privatna arhiva/Alo

* Sestre Svetlana i Stanika krenule putem dede i oca

* Oba su živote posvetili policijskom pozivu

* Svetlana je major policije, a Stanika poručnik u policijskoj stanici Čajetina

Savko Sinđelić sa Zlatibora po stupanju u graničnu policiju davne 1932. nije ni slutio da će tu ljubav preneti na unuke Svetlanu i Stanku, koje su danas policijski oficiri!

Tradicija zlatiborske porodice Sinđelić u policiji duga je 87 godina. Svetlana je major policije u regionalnom centru granične policije prema BiH, a Stanika poručnik policije u policijskoj stanici Čajetina, a obe nastavljaju koracima svog dede i oca, koji su živote posvetili časnom policijskom pozivu.

Dvojica hrabrih novosadskih policajaca spasli troje mladih i dete od sigurne smrti! Teretni brod umalo potopio improvizovani splav

AUTOR: Alo/Stamenka Stanković DATUM I VREME: 12.06.2019. 22:17 Pozivi u pomoć mogli su se čuli sve do keja Nikola Lalić, Tihomir Puač, policajci, spasavanje, Foto: Alo Jedna devojka i tri mladića su samo zahvaljujući hrabrim policajcima policijske ispostave Stari grad u Novom Sadu i pripadnicima granične policije izbegli tragediju!

 

Sve je počelo 1932. godine stupanjem njihovog dede Savka Sinđelića u redove granične policije. Njihov otac Radojko Sinđelić, među kolegama poznat kao Sinđo Zlatiborac, obavljao je nekoliko starešinskih dužnosti u nekadašnjem sekretarijatu unutrašnjih poslova Užice, od načelnika OUP-a Čajetina do načelnika odeljenja policije.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

Porodica Sinđelić poznata je po oficirskoj časti, visokom profesionalizmu i humanosti, a sestre kroz marljiv rad i posvećenost nastoje da slede primere dede i oca. 

Jednaka šansa za sve u policiji

MUP Srbije kroz jednaku šansu za profesionalno usavršavanje i konkurisanje za rad u različitim policijskim poslovima pruža punu podršku ženama da uhvate korak sa muškarcima, koji i dalje čine većinu zaposlenih. Mreža žena u policiji Republike Srbije osnovana je 2018. i predstavlja veliki korak za dalje unapređenje položaja žena u policiji.

 BONUS VIDEO: Policijski helikopteri nadleću Novi Beograd i Batajnicu

 

Expand player
Pogledajte više