SLAVIĆE SE USKRS NA SAJMU Sprema se gozba za pacijente u privremenoj bolnici

Za Uskrs će im biti spremljeni bogatiji obroci

Uskrs
Uskrs, Foto: Ilustracija

Građanima će biti dostavljena jaja 

Pacijenti oboleli od korona virusa, koji će Uskrs provesti u privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu, iako će biti odvojeni od svojih porodica, najradosniji hrišćanski praznik ipak neće dočekati bez gozbe.

Očekuje se da građanima na Sajmu taj dan bude isporučen obilniji i bogatiji jelovnik od standardnog, a biće im dostavljenja i ofarbana uskršnja jaja.

- Pošto su tamo pacijenti s najlakšim simptomima, njihov raspored dana, a ni jelovnik nije klasično bolnički, već je više pravljen po uzoru na vojnički, a konsultovani su i nutricionisti i lekari.

Sajam
Sajam, Foto: Ministarstvo odbrane

Bogatiji obroci

Za Uskrs će im biti spremljeni bogatiji obroci, a još se razmatra šta bi to moglo biti. Dobiće i uskršnja jaja, a planira se da tako bude i u svim drugim privremenim bolnicama širom Srbije. Iako su ljudi odvojeni od svojih porodica, naći će se neki način da se praznik ipak proslavi i u bolničkim uslovima - kaže izvor.

Pacijenti oboleli od korone na Sajmu imaju dnevno tri obroka i užinu, za ručak su kuvana jela, a ishranu obezbeđuje Studentski grad.

U jelovniku se tako standardno nalaze pileća prsa, jaja, med, džem, stišnjena šunka (za doručak), za užinu pacijenti jedu sezonsko voće, za ručak kuvana jela poput pasulja, junećeg gulaša, krompir paprikaša, boranije, a za večeru pašteta, mesni narezak, čajna...

Iz uprave ustanove "Studentski centar" potvrđuju da je jelovnik napravljen prema zahtevima i standardima Vojske Srbije.

Povezane vesti

 • Korisnik: Luka
  15/04/2020 - 08:24
  A zasto u Srbiji sve mora poceti i zavrsiti sa zderacinom.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi