"KADA JE ISUS UMRO NA KRSTU U PETAK, BIO JE TO NAJGORI..." Sačekajte tri dana i uverićete se da su čuda moguća: Poruka baka Mare (87) promeniće vam život iz korena!

Neverovatno!

Pravoslavlje, crkva, vera, molitva
Pravoslavlje, Foto: Alo!/Dejan Briza

– Pa ne možete doživeti ove moje godine, a da nemate nevolje. Godine i nevolje idu uvek zajedno – rekla je strarica.

"Videćeš ti kad dođeš u moje godine!", koliko ste puta čuli ovu rečenicu i pomislili da je čista glupost, ali kako vreme prolazi postajete svesni da tu i te kako ima istine.

"Ne možete doživeti ove moje godine, a da nemate nevolje. Godine i nevolje idu uvek zajedno", rekla je siromašna baka Mara (85) i dala životnu lekciju mladoj ženi.

Na starom mestu, na početku prolaza, sedela je stara prodavačica cveća. Oko njenih nogu bili su raspoređeni buketi svežeg cveća na raširenom novinskom papiru. Prodavačica cveća se smešila, a njeno staro, izborano lice sjajilo je nekom unutrašnjom radošću.

Bez mnogo razmišljanja mlada žena se okrenula, izabrala je jedan buket i upitala: „Danas ste izgleda srećni?“

„Zašto da ne, odgovorila je starica. Sve je dobro. Zar ne?“

Baka, baba starost penzioneri
Baka, Foto: Profimedia

Bila je jadno odevena i veoma stara, njen odgovor je iznenadio ženu.

„Pa vi ovde sedite već godinama. I uvek ste nasmešeni. Izgleda da se dobro nosite sa svojim nevoljama?“

„Pa ne možete doživeti ove moje godine, a da nemate nevolje. Godine i nevolje idu uvek zajedno“, odgovorila je. „Ali sve vam je to kao Isus i Veliki petak“, a onda je zastala.

 ODUVEK JE HTEO SINA, A ONDA JE DOBIO I ČETVRTU ĆERKU Miloš je jedne noći istrgao bebu iz kolevke, i pomračenog uma krenuo da joj potpiše smrtnu kaznu, a onda je VERA učinila svoje!

„Kao šta?“ upitala je žena.

„Kao Isus i Veliki petak. Kada je Isus umro na krstu u petak, bio je to najgori dan za Isusa. I kad se pojave nevolje, ja se uvek toga setim. Jer tada sebe podsetim i šta se dogodilo sa Isusom tri dana kasnije. Tada je Isus ustao iz groba – vaskrsnuo je iz mrtvih. Kada stvari pođu kako ne treba, naučila sam da ne gunđam već čekam tri dana, jer tada sve nekako izađe na dobro.“

Mlada žena se nasmešila u znak pozdrava i pošla dalje. Ponela je sa sobom malu lekciju o strpljenju, i kad god dođu nevolje ili neprilike uvek se seti reči: „Daj Bogu priliku da ti pomogne. Pričekaj tri dana.“

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi