Kiša, nevreme
Alo.rs/ Nenad Vujanović
Kiša, nevreme

Alo.rs/ Nenad Vujanović

Kiša, nevreme , Foto: Alo.rs/ Nenad Vujanović

Kako je rekla Dragana Broćović iz RHMZ, u okviru padavina biće i pojava grmljavine i kratkotrajne pojave grada, što, kako dodaje, spada u vanredne i opasne situacije, te navodi da će se sutra samo na jugu i jugoistoku zemlje zadržati takvo vreme.

"Centralni i južni krajevi zemlje će imati više oblačnosti, više padavina, koje će se kretati od 20 do 40 litara za 24 sata, a u severnim krajevima uglavnom suvo, sa dužim sunčanim periodima i toplije od 20 stepeni", rekla je Broćović.

Kako kaže, preko centralnog i južnog Jadrana i juga Balkana prelazi ciklon koji sa sobom nosi vlažnu, toplu, nestabilnu vazdušnu masu i kako se bude premeštao na istok, te će tako padavine iznad nase zemlje slabiti i prestajati.

Kiša, nevreme

Alo.rs/ Nenad Vujanović

Kiša, nevreme , Foto: Alo.rs/ Nenad Vujanović

Broćović precizira da se prestanak padavina na području cele Srbije očekuje u toku noći, sreda na četvrtak, gde će doći do delimičnog razvredravanja u severnim i zapadnim krajevima.

Kako navodi, u narednim danima očekuje se porast temperature, uz mogućnost za popodnevne pljuskove u pojedinim delovima zemlje.

"Ostaće nešto nestabilnija vazdušna masa, ali će biti perioda sunčanog vremena, biće toplo, temperatura će biti od 28 do 31 stepen, ali i dalje će postojati uslovi za popodnevne pljuskove, uglavnom u centralnim, južnim i istočnim krajevima", rekla je Broćović.

RHMZ je izdao upozorenje u kome se navodi da su na bujičnim vodotocima gornjih tokova Zapadne i Južne Morave, Kolubare i Jadra, kao i na slivovima Lima, Ibra i Toplice danas i sutra moguća lokalna izlivanja.