STEFANOVIĆ SE SASTAO SA HAMAČEKOM! Razgovarali o saradnji Srbije i Češke!

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović sastao se danas u Beogradu sa prvim potpredsednikom Vlade Češke Republike i ministrom unutrašnjih poslova Janom Hamačekom.

Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanović, Foto: MUP

Stefanović i Hamaček su ocenili da je saradnja policija dveju zemalja dobra, ali da postoji prostor za njeno dalje unapređenje.

Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanović, Foto: MUP

 

Dvojica ministara su se dogovorila o konkretnim aktivnostima na unapređenju saradnje u oblasti bezbednosti, počev od izrade akcionog plana u oblasti zaštite u slučajevima vanrednih situacija, preko unapređenja kapaciteta ronilačkih timova MUP-a Srbije do razmene informacija u oblasti upravljanja granicom i migracijama.

Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanović, Foto: MUP

Stefanović i Hamček su se na sastanku saglasili da je za efikasnu borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma neophodna što intenzivnija saradnja policija dveju zemalja.

Ministar Hamaček inače u Srbiji boravi u okviru delegacije predsednika Češke Republike Miloša Zemana koji je u dvodnevnoj poseti našoj zemlji i čiji domaćin je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

 BONUS VIDEO: HORDER NA ZVEZDARI! Zatrpao dvorište đubretom, tu kolje golubove, dere zečeve i besi kokoške

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi