RUSKI LIDER POKUŠAO DA UBIJE TITA 22 PUTA Procurili tajni podaci u programu uživo! Građani netremice slušali kako je Broz za dlaku izbegao smrt!

Neverovatno!

 

Joška Broz
Joška Broz, Foto: Printscreen/Happy TV

* Joška Broz, unuk nekadašnjeg doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita bio je gost u emisiji "Dobro jutro Srbijo"

* Staljin je pokušao da ubije Tita čak 22 puta

* Najpoznatiji je, navodno, pokušaj trovanja od strane ruskih lekara koji su bili poslati u SFRJ

Joška Broz, unuk nekadašnjeg doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita bio je gost u emisiji "Dobro jutro Srbijo" kod Vanje Bulića i Jelene Popivode.

Naime, on je prokomentarisao staru fotografiju pokojnog dede koja je nastala još 1949 godine.

Staljin je pokušao da ubije Tita čak 22 puta, a ono što mu je Broz poručio ućutkalo ga je zauvek. Najpoznatiji je, navodno, pokušaj trovanja od strane ruskih lekara koji su bili poslati u SFRJ, ali su atentatori osujećeni u nameri i vraćeni su Staljinu, ali u mrtvačkom kovčegu.

Uvode se novi predmeti, a od septembra se ukida i jedna važna stvar!

AUTOR: Alo.rs/Novosti/I.L. DATUM I VREME: 23.08.2019. 09:21 Računarstvo će sledeće godine učiti i mlađi osnovci. Škola, Foto: Alo!/Masanori Jošida * Časovi informatike biće obavezni, a ne izborni * Planirano je ulaganje vredno 900 miliona dinara * Od septembra elektronski dnevnik potpuno zamenio papirni Računarstvo će sledeće godine učiti i mlađi osnovci.

Jedna od najmisterioznijih stvari vezanih za odnos sovjetskog lidera Josifa Vasioronovića Staljina i Josipa Broza Tita odnosi se na navodne pokušaje ubistva jugoslovenskog lidera od strane SSSR­a, a legende kažu da su izvedena čak 22 neuspela atentata, a fotografija je nastala nakon jednog od pokušaja.

- 1949 godine je nastala fotografija, 22 pokušaja atentata su bila, jedan metak ga je promašio, a drugi metak ga je pogodio. Detalje ne znam. To su Rusi pokušavali. Staljin je poslao svoje lekare koji su pokušali da ih likvidiraju - kaže on.

- Oni lično nisu bili u posebnoj svađi, u ideološkoj, sve je bilo igranje sa živcima. Međusobno poštovanje, više privatno, nego državno - dodaje on.

Zabrana javnog isticanja i upotrebe crvene petokrake, što predlaže Pokret obnove Kraljevine Srbije, predstavljala bi kršenje prava na slobodno izražavanje, smatra Joška koji je prokomentarisao i ovu temu u emisiji "Dobro jutro Srbijo".

Bilo da je znamenje revolucije i slobode ili crvenog terora, diktature i jednoumlja, crvena zvezda petokraka ponovo je uspela da podeli naš narod. Ovaj simbol za manje od tri decenije prešao je put od državne zastave do ukidanja i uklanjanja iz gotovo svih javnih prostora u Srbiji.

Naime, ova debata je Srbiju digla na noge. Iako su crvenu zvezdu ili petokraku ranije nosili kao simbol komunističke ideologije nekada su na kapama nosili pripadnici crvene armije i jugoslovenski partizani, danas bi njeno korišćenje i isticanje moglo biti zabranjeno.

- Ne može da bude zabranjeno. U Strazburu je doneta odluka da su mnogi pokušali da zabarane petokraku, a nisu uspeli. Svi koji to hoće, žele da vrate Hitlera. Cilj svih rehabilitacija je rehabilitacija Hitlera. Svi oni rade na tome da se polako to.. fašizam nije nestao... glupostima pokušavaju da unište petokraku. Petokraka je crvena, to je hristova boja, boja krvi. Hristovo učenje i sve ostalo je preteča manifesta komunističke partije. O čemu dalje pričamo.. To su sitni politički pokušaji da dođu do javnosti - rekao je Joška.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi