"Bibliju za mlade čitaoce"
ALO.RS

ALO.RS

"Biblija za mlade čitaoce", Foto: ALO

Udruženje Ikonos je u saradnji s EEM iz Beča ove godine objavilo "Bibliju za mlade čitaoce" koja je dosada objavljena u nekoliko stotina hiljada primeraka na više evropskih jezika uključujući ruski, mađarski, rumunski, hrvatski i ukrajnski.

Kako je rekao Draško Đenović glavni i odgovorni urednik ova dva izdanja "Biblija za mlade čitaoce" je na našem jeziku štampana u 10.000 primeraka i namenjena je besplatnoj podeli u školama, institucijama i pojedincima u nameri da kod mladih čitaoca prventsveno uzrasta 6-11 godina razvije ljubav prema Bibliji i bude od koristi veroučiteljima svih hrišćanskih konfesija.

- Takođe, polazeći od činjenice da mlade generacije slabo čitaju objavljena je i svojevrsna ilustrovana Biblija za tinejdžere pod imenom "Božija poruka za tinejdžere". U pitanju je izbor najbitnijih delova Svetog pisma na 256  u boji i u tvrdom povezu koja ima za cilj da mladima približi Sveto pismo. Za ovo izdanje korišćen je Savremeni srpski prevod Svetog pisma kako bi se tekst približio mladim čitaocima. Obe knjige su štampane na ćiriličnom pismu - kaže Đenović.

On je dodao da je jedna od bitnih stvari da su ove knjige štampane u našoj zemlji, a ne u inostranstvu čime smo dokazali da domaći štampari itekako mogu da budu konkurentni na tržištu, ali ujedno i da se zaposli domaći štampari koji u poslednje vreme gube bitku s elektrinskim izdanjima.

Bart Rubinski, evropski direktor EEM koji je posetio 61. međunarodni sajam knjiga je ovom prilikom naglasio koliko je za očuvanje evropskih vrednosti i za smanjenje stope kriminala važno da mladi budu upoznati sa svojom verom i da čitaju temeljnu knjigu sve tri grane hrišćanstva - pravoslavlja, katoličanstva i protestantizma.

Komentari (1)

petra.djordjevic

28.10.2016 19:05

Konačno nešto korisno i lepo! Svaka čast!