RHMZ UPOZORAVA! OVO SU CRVENE ZONE! Pred nama je sedam strašnih dana! Izbegavajte OPASNA mesta, a evo kako da se zaštitite od groma!

Jučerašnje nevreme koje je preko dana, a potom i uveče ponovo pogodilo prestonicu Beograđanima nije dalo mira, sevalo je i pucalo na sve strane, struja je nestajala na momente, a upravo takvo vreme u celoj Srbiji očekuje se sve do 25. juna.

Grom, grmljavina, oluja
Grom, grmljavina, oluja, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Gde će se stvarati pljuskovi, grad i pucati gromovi teško je predvideti.

- Zadržaće se nestabilno i sparno, uz lokalni razvoj sporopokretne oblačnosti koja će uslovljavati obilne pljuskove, kratkotrajan grad i jak vetar, sa najmanjom verovatnoćom u petak. Količina padavina izrazito neujednačena - navodi se u upozorenju koje je izdato sve do 25. juna.

 

Do podneva nije očekivano veće nevreme, osim u brdsko-planinskim predelima gde je moguća retka pojava kiše sa pljuskovima i grmljavinom. Nešto posle podneva grmljavina je zahvatila južne delove zemlje.

ŠARČEVIĆ OTKRIO DETALJE SKANDALA! Ministar otkrio ko je kriv za sve! Tri žene učestvovale u krađi testova iz matematike!

Tako da, narednih dana ne polazite nigde bez kišobrana, ali važno je i da se čuvate udara groma, koji u ovom periodu nije zanemarljiva opasnost. Izbegavajte otvoren prostor, boravak ispod usamljenih stabala, ne koristite fiksni telefon dok grmi i nemojte puniti svoje telefone, jer električno pražnjenje može preko utičnica da se prenese i na kućne aparate.

"Crvene" zone u Beogradu su Kalemegdan, Ada Ciganlija, priobalje, fudbalski tereni i lokalni putevi udaljeni od naselja.

Ove godine u Srbiji je zabeležen jedan udar groma kod Prokuplja sa srećnim završetkom, dok je u Severnoj Makedoniji poginuo muškarac. Grom je udario i u jednu kuću kod Čačka, kao i u biblioteku u Žitorađi.

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi