Akva park "Izvor"
stock
Akva park

stock

Akva park, islutracija, Foto: stock

Termometar koji pokazuje kolika je temperatura u akva parku u Jagodini bila danas oko 15 časova, dogurao je do neverovatna 52 stepena! Dok displej koji pokazuje temperaturu stoji na suncu, na nebu nema nijednog oblačka. Odmah ispod, u debeloj hladovini posetioci akva parka traže utočište od sunca koje nemilosrdno prži.

Toplotni talas

Printscreen

Ipak, prema rečima rukovodioca akva parka Ljubomira Krstića, temperatura u Jagodini ipak neće dovesti do usijanja, jer se, prema njegovim rečima, aparat pokvario i već nekoliko dana pokazuje neke nerealne, poveće temperature.

- Temperatura danas sigurno nije tolika - kaže Krstić i dodaje da se trenutno čeka majstor da popravi "poludeli" termometar.

Ako je verovati izveštajima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, temperatura u 16 časova nigde u Srbiji nije prelazila ni 40. podeok. U mnogo gradova u Srbiji bilo je "prijatnih" 35 do 37 stepeni.

Najtoplije u Nišu, Kruševcu i Negotinu

Crveni meteoalarm je na snazi u Pomoravlju, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji.

Najavljeno je da će do kraja dana temperature u Negotinu i Nišu dostići čak 38 stepeni. Uz Kruševac, to su ujedno i najtoplija mesta u Srbiji.

Pročitajte još:

"Ćurani" I njihovi gosti

Jagodinci, i ne samo oni, već i brojni građani drugih opština i gradova Srbije, spas od vrućine našli su na bazenima Akva parka. Iako je radni dan, danas ih je oko 3.000, procenio je za Tanjug sporstki direktor Jagodinskog sportskog saveza u čijem je sastavu Akva park, Zoran Gligorijević.

Leto, vrućine, toplota

Tanjug/Zoran Zestic

I nisu se samo Ćurani danas pržili na suncu, registarske oznake automobila na parkingu oko Akva parka govore nam da su se sjatili posetioci iz Kragujevca, Beograda, Velike Plane, Despotovca, Leskovca, Smedereva, Čačka, Kruševca, Paraćina, Novog Sada, Niša, Zaječara...