Podneta prijava protiv Branimira Nestorovića!
alo.rs
Branimir Nestorović, Foto: Printscreen

Prijava je podneta zbog povrede Etičkog kodeksa Lekarske komore Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, dr Nestorović je dok je bio član Kriznog štaba, kao i u ličnom svojstvu iznosio brojne naučno i stručno neistinite i nedokazane tvrdnje, davao profesionalno neutemeljene savete i prenosio "poluistine" u medijima.

Podseća se na izjave dr Nestorovića o "smešnom virusu", kraju epidemije, kao i da se deca ne mogu zaraziti.

Tvdi se da da je on izjavama grubo, povredio brojne odredbe Etičkog kodeksa.

"Od obaveze lekara da čuva ugled i dostojanstvo svoje profesije (čl. 7.), preko obaveze da doprinosi prevenciji bolesti, kao i suzbijanju zaostalosti, praznoverja i nadrilekarstva (čl. 10), neumerenog i nekritičnog isticanja sopstvene ličnosti i profesionalne aktivnosti, koje je suprotno lekarskom pozivu (čl. 18. st. 1), preko nekritičkog objavljivanja i propagiranja nedovoljno proverenih dijagnostičkih, terapijskih i drugih metoda lečenja (čl. 19. st. 3) – do kršenja obaveze lekara da se suprotstavi nestručnim, neetičkim i nezakonitim postupcima u oblasti dijagnostike i lečenja i da o tome obavesti nadležne organe i institucije (čl. 20)", navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (7)

Šajkaca

08.02.2021 19:16

Sram da vas bude , Nestorovic je jedina svetla točka u celoj ovoj situaci , milion ljudi je postalo depresivno i prslo sa živcima zahvaljujući kriznom štabu . I A Vučicu posle njegove izjave da će nam groblja biti mala.

alek

08.02.2021 20:51

Doktore,ziv bio! Jedini covek sa dozom pozitivnosti u citavoj Kovid prici.

Svaka cast dr

09.02.2021 00:37

@alek - Dr NESTOROVIC je PRAVI LEKAR, a ovi Svi ostali Mogu da mu pljunu pod prozor i da se Klizaju.....kon dobio stan na Bg vodi, Djerleka, koji je sve Prave info iznosio iz N.PAZARA, stavili za drzavnog Sekretara

vrdalama

09.02.2021 00:27

Dolijao si, i vreme je da padnes dr Nestorovicu, jer si pregazio doktorsku etiku, pljunuo na vakcine, ugrozio time zdravlje mnogih.... Sram te bilo fuk...

Pesterac

09.02.2021 04:50

A nemoj da vas cudi. Ova gospoda iz cuvenog Srpskog kriznog staba se osetila ugrozenim jer Dr,Nestorovic ukazuje na njihove nemale prpopuste i teranja cirkusa sa sopstvenim Narodom!!!! A mi(Narod) nikako da se zapitamo zasto Zapad nije poceo masovne vakcinacije pre Pakistana i Srbije tim kako kazu" Cepivom" Zasto jedna Kina koja proizvodi iste vakcine nije nasovno vakcinisala Narod pa da bi je Testirali na " Prijateljskom Srpskom Narodu pa ako bude sve ok onda ce biti masovne Vakcinacije!!!

Zaza

09.02.2021 06:07

Poprilično ljigavi.Covek je samo citirao ono sto je najnovije u svetu medicine po pitanju ovog virusa a o cemu pisu najveća imena medicine.Tradicionalna homeopatska medicina je nesto opšteprihvaćeno u celom svetu.Trebali bi se malo edukovati ti sto pisu protiv njega.Palancki strucnjaci,babe tracare.Objavite imena tih diletanata da ih zaobidjemo u sirokom luku.

JA

09.02.2021 06:15

Neverovatno !!!! Umesto da procesuiraju doktore kojii su se prodali farmako mafiji i zaboravili da su ikada polozili Hipokratovu zakletvu, oni to rade jednom casnom coveku i lekaru . Ne bi bilo prvi put u istoriji da se postenim doktorimma sudi ,setimo se tuzne sudbine dr. Rajfija i njegovih sjajnih rezultata sa kancerom.Zdrav covek NE DONOSI PROFIT….