Penzioneri
Alo!/Vladimir Marković
Penzioneri

Alo!/Vladimir Marković

Penzioneri, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Zdravlje najmanje stotinak policajaca i njihovih porodica u jednom gradu u Pomoravlju moglo je da bude ugroženo zbog gluposti ili pohlepe njihovog kolege. 

Naime, policajac S. C. i devizni penzioner B. R. (80), koji je trebalo da bude u samoizolaciji jer se nedavno vratio iz Austrije, pokušali su da ubede službenike jedne banke da je Vlada Srbije dodelila penzioneru policijsku pratnju kako bi podigao novac. Prilikom ubeđivanja policajac je čak bio i neprijatan, što je rezultiralo time da službenica banke pozove policiju, a u tom trenutku oni su pobegli.

Kako saznajemo, nemili incident dogodio se u sredu, kada je u filijalu banke nedugo posle osam časova ušao penzioner B. R. (80) i tražio da podigne deviznu ušteđevinu.

- B. R. je prvo došao u banku u utorak po podne. Rekao je da je upravo doputovao iz Austrije i da hoće da podigne keš. Službenica banke, uplašena za svoje zdravlje i zdravlje svojih kolega, zamolila je penzionera da odmah napusti prostorije banke, pozivajući se na odluku Vlade da on mora da ostane kod kuće u izolaciji i da je posredi zabrana izlaska za starije od 65 godina, pogotovo za one koji su doputovali iz kriznih područja. Objašnjavala mu je da pošalje nekog mlađeg da podigne novac na bankomatu jer on sada ima zabranu izlaska. Umesto da je posluša, penzioner se juče ujutro pojavio po otvaranju banke, ali ovoga puta u pratnji policajca u uniformi - saznaje „Alo!“.

- Jednostavno su došli ispred šaltera i zahtevali isplatu novca. Policajac S. C. je posebno insistirao na tome da se penzioneru odmah isplati sav novac na ruke. Svoj dolazak objasnio je rečima da je Vlada Srbije donela novo pravilo da penzioneri i osobe kojima je zbog dolaska iz ugroženih područja izrečen karantin mogu slobodno u pratnji policije da se kreću gradom i obavljaju poslove. Policajac je čak počeo da ubeđuje službenicu banke da može i da odgovara ukoliko ne postupi po njegovom naređenju. Službenica je tada telefonom pozvala dežurni policijski broj 192 kako bi proverila te tvrdnje, na šta je policajac pobegao iz filijale zajedno sa penzionerom kog je doveo - ispričao je naš izvor.

Kako saznajemo, nadležni su brzo reagovali i biće sankcionisani i policajac i penzioner.

Komentari (1)

pera rogonja

20.03.2020 07:58

Ne odobravam ovakav postupak ali cini mi se da drzava trazi nacin da sto vise kazni gradjane i napuni budjet.Ako je taj jadnik od penzionera dosao u banku i usao vec je izlozio ljude zaraze,Pa gospodja bolje da si mu dala nego da ga prijavljujes.Sramota jedna eto ti solidarnost.