"BEZ JEDINSTVA NEMA NAM OPSTANKA NA OVOJ VETROMETINI" Patrijarh Irinej: Molim se Bogu za Srbiju bez podela!

On je podsetio da je nedavno na KiM proveo pet dana

 

Patrijarh Irinej
Patrijarh Irinej, Foto: Alo!/Marko Đoković

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej izjavio je da se moli Bogu za Srbiju bez podela, da postoji jedna politika, kao i da jedini pogled i jedini put mora da bude - dobro srpskog naroda.

"Bez jedinstva našega, nama nema opstanka na ovoj vetrometini. Jedina nada, jedino spasenje jeste – jedinstvo među nama...“, rekao je patrijarh u uskršnjem intervjuu za TV Hram koji će biti emitovan u petak uveče, a u kome je naglasio i da ne pripada nijednoj politici.

"Ne pripadam nijednoj politici. Želeo bih i molim se Bogu da nema nikakvih podela među nama, nego da nam bude jedina politika, jedini pogled i jedini put – dobro našeg naroda", rekao je patijarh Irinej.

Patrijarh Irinej
Patrijarh Irinej, Foto: Tanjug

On je podsetio da je nedavno na KiM proveo pet dana i da se uverio da nije istina da tamo nema Srba. "Nema nas koliko nas je nekada bilo, ali je jedan veliki deo ostao i verujem da ima onih koji bi se rado vratili kada bi imali gde da se vrate", ocenio je patrijarh.

Nama Kosovo i Metohija nije jaram, poručio je patrijarh. "Jeste jaram blagodati, Božiji jaram, ali ne jaram koji nas pritiska i goni da se odreknemo naše svete Zemlje", istakao je Irinej.

Povodom Uskrsa, on je svim građanima poručuio najbolje od Gospoda, slogu i ljubav i u porodici i van porodice. "Da nam Hristovo Vaskrsenje osvetli put Božanskom svetlošcu kojom treba da idemo", rekao je patrijarh Irinej.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi