Milorad Ulemek Legija
Profimedia
Milorad Ulemek Legija

Profimedia

Milorad Ulemek Legija, Foto: Profimedia

Oni koji su poznavali Milorada Ulemeka Legiju opisuju ga kao čoveka nestabilnog ponašanja, surovog i okrutnog, neosporno natprosečno inteligentnog i sposobnog, ubediljivog i harizmatičnog u njegovom svetu.

Maja Luković, prva žena Milorada Ulemeka Legije, rođena je u Kanadi, gde se preselila nakon kraha njenog braka sa Legijom. Međutim, ono što je neobično je da je Ulemek po venčanju odmah uzeo Majino prezime Luković, koje je vratio tek nakon razvoda sa njom.

Zašto muškarci uzimaju ženino prezime?

Tek nekoliko muškaraca tokom godine odluči se da, kada sklopi brak sa suprugom, umesto svog, uzme ženino prezime. Razlozi su uglavnom praktični, a iako je broj onih koji se na to reše mali, smatra se da je to, ipak, napredak.

- Ne dešava se često da muškarci preuzmu ženino prezime, mada je ovih dana već bilo dva slučaja. Običaj je da žena uzme muževljevo prezime, a muškarci menjaju svoje samo iz nekih drugih, praktičnih razloga. Ipak, iako se sve češće događa, nije uobičajeno - kaže Snežana Lakčević, šef odseka Zvezdara, u Sektoru za lična stanja građana, vođenje matičnih knjiga i izbornih prava grada Beograda.

Pročitajte još:

Muškarci će svoje prezime promeniti tek ukoliko im to predstavlja olakšanje zbog papirologije ili ukoliko, primera radi, zajedno sa svojom ženom poseduje firmu. Praksa pokazuje da će muškarac posegnuti za ženinim prezimenom i ukoliko je njena familija imućnija. Neki muškarci, sa druge strane, na ovaj način pokušavaju da "prevare" zakon, nadajući se da će promenom prezimena izbeći neku zakonsku obavezu. Međutim, to im skoro nikad ne uspeva.

Iako Legija nikada nije javno rekao razloge ovog čina, sumnja se da je izbegavanje zakona upravo jedan od njih. Poznato je da je Ulemek bio u Legiji stranaca, gde se takođe dobija novi identitet, pa ne čudi ni ovaj njegov potez s promenom prezimena.