Bora Zlatković
Privatna arhiva
Kc Niš, Klinički centar Niš

youtube/ Al Jazeera Balkans

Kc Niš, Klinički centar Niš, Foto: youtube/ Al Jazeera Balkans

Bora Zlatković, otac Dragane Savić (34), porodilje koja je preminula u ponedeljak u Kliničkom centru Niš, juče je smogao snage da obiđe svoju tek rođenu unuku Taru.

Skrhan bolom zbog prerano preminule ćerke, Bora za „Alo!“ navodi da mu jedino pogled na unuku, koja se nalazi u inkubatoru niškog kliničkog centra, vraća snagu da nastavi da se bori sa životnim nedaćama.

Preporučujemo:

Sudbina je htela da odmah po rođenju malena Tara ostane bez majke, ali kako njen deda kaže, iako je sićušna, već pokazuje da je borbena i jaka, baš kao što je i njegova pokojna ćerka Dragana bila.

Bora Zlatković

Privatna arhiva

Bora Zlatković, Foto: Privatna arhiva

- Tara je dobila infekciju po rođenju, ali odlično se bori. Dugačka je 48 centimetara i teška 2 kilograma i 60 grama. Kao lutka je lepa! Verujte da sam dok sam je posmatrao na trenutak zaboravio na tragediju koja nas je zadesila - kaže Bora.

Međutim, nesrećni čovek ističe da se odmah nakon posete tek rođenoj unuci uputio u niški Institut za sudsku medicinu kako bi pokušao da sazna detalje obdukcionog nalaza, koji još uvek nije konačno završen.

- Direktor Instituta je lično radio obdukciju i kazao mi je da je moja ćerka pre porođaja bila potpuno zdrava. Rekao mi je i da je porođaj prošao brzo, ali da je došlo do unutrašnjeg krvarenja. Međutim, kaže da nije utvrdio šta je uzrok tome. Rekao mi je da ćemo za 15 dana dobiti detaljne rezultate. Smatram da bi inspekcija i pre nalaza obdukcije morala da obiđe nišku ginekologiju, jer se nikad nije dogodilo da žena dođe zdrava na porođaj, a potom umre - kaže Bora.

Pročitajte još: