MENJA SE NAČIN STUDIRANJA Tri nova modela za srpske studente

Prorektor za nastavu Beogradskog univerziteta Petar Bulat kaže da se trenutno razmatraju tri modela nastave na fakultetima.

Pravni fakultet, studenti
Pravni fakultet, studenti, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Prvi je, kaže, klasična nastava, drugi hibridni model koji podrazumeva online predavanja, dok bi se vežbe odvijale na fakultetima i treći model kompletno onlajn, što je, kako je rekao, za neke discipline nemoguće.

Kako je naveo, u ovom trenutku izgleda najizvesniji hibridni model.

Bulat je rekao da se fakulteti pridržavaju svih mera i da će i po ovom pitanju pratiti odluke Kriznog štaba, Ministarstva prosvete i Instituta "Batut".

Bulat objašnjava da bi za predlog o onlajn ispitima morao da se menja zakon jer u zakonu stoji da se ispit polaže u sedištu visokoškolske ustanove, a on ne veruje da bi predlog o promeni stigao u skupštinsku proceduru pre kraja septembra.

- Za mene je pitanje kako će se ispiti održavati onlajn, jer znate i sada se povremeno javljaju pitanja korišćenja bubica i drugih nedozvoljenih sredstava na ispitima, a u onlajn okruženju to će biti lakše i ja sam zabrinut. Ali to nije samo naša briga, u kontaktu sa kolegama iz Evrope i kod njih postoji skepsa kad su onlajn ispiti u pitanju - rekao je Bulat.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi