BIZARNI TRENDOVI Studenti pravili Kovid žurke: Ko se zarazi, dobije novčanu nagradu!

Broj zaraženih koronavirusom raste u Americi, ali i u pojedinim delovima Evrope. Vlasti u Alabami tvrde da sa u na tragu glavnog uzroka skoka broja obolelih.

Žurka
Žurka, Foto: Shutterstock

Rendi Smit, šev spasilčakog tima u četvrtak je potvrdio da studenti kojima je potvrđeno prisustvo kovida-19 i dalje idu na žurke i okupljanja u gradu i zemlji.

"Prvo smo mislili da je u pitanju trač. Posle dodatnih istražvanja i razgovora sa lekarima koji su potvrdili sumnje došli smo do istih informacija", objašavanja Rendi Smt.

Šef spasilačkog tima nije rekao tačan broj studenata koji su svesno išli na žruke koji su organizovale njihove kolege.

Žurka
Foto: Shutterstock

Sonja Mek Kinstri, gradski savetnik, sa "ABC" vesti rekla je da su studenti organizovali "KOVID žurke" sa namerom da zaraze jedni druge.

"Stavljali bi novac u teglu i pokušavali da se zaraze. Ko god dobije kovid-19 dobije novac iz tegle. Ovo nema nikavkog smisla. Namerno su to radili", dodaje Mek Kinstri.

Gradska savetnica kaže da vlasti pokušavaju sa spreče ovakve zabave jer studenti namerno krše pravila nošenja maski i distance koje je propisao Centar za kontrolu i prevenciju bolesti.

Žurka
Foto: Shutterstock

"Imamo slučaj da ljudi namerno šire virus. Kako da se borimo sa nečim ako to neko promoviše kao vid zabave", dodaje savetnica.

U Alabami zabeleženo je 38.442 slučaja zaražena pacijenta, preko 10.000 u prethodne dve nedelje, a preminulo je 947 pacijenata.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi