Kuršumlija
screenshoot/Instagram
Kuršumlija

screenshoot/Instagram

Kuršumlija, Foto: screenshoot/Instagram

Proglašenje dobitnika priznanja održano je danas na svečanoj ceremoniji u Skupštini grada Beograda, na Svetski dan turizma.

PROČITAJ JOŠ:

Tema ovogodišnjih nacionalnih EDEN konkursa održanih u 16 evropskih zemalja bila je "Zdravstveni i velnes turizam", isključujući medicinski turizam, navodi se u saopštenju Turističke organizacije Srbije (TOS).

Na takmičenju u našoj zemlji, koje je sproveo TOS, poseban naglasak stavljen je na destinacije koje na svojoj teritoriji imaju: uredbom utvrđeno područje banje i/ili klimatskog mesta, zaštićeno područje - nacionalni park, park prirode, predeo izuzetnih odlika, opšti ili specijalni rezervat prirode, spomenik prirode, zaštićeno stanište, rezervat biosfere Unesko.

Turistička ponuda na teritoriji opštine Kuršumlija, naročito u oblasti zdravstvenog i velnes turizma, predstavlja pozitivan primer preobražaja nekadašnjih rehabilitacionih centara usredsređenih prvenstveno na pružanje medicinskih usluga ka savremenim trendovima obogaćivanja sadržaja velnes ponudom, napominju iz TOS-a.

O tome svedoče, pre svega, moderni velnes i spa centri u hotelima Prolom i Lukovske banje, a nakon predstojećeg sređivanja Kuršumlijske banje i završetka novog hotela u Lukovskoj banji, turistička ponuda Kuršumlije biće dodatno osnažena, svrstavajući ovu opštinu među najistaknutije destinacije u Srbiji u oblasti zdravstvenog i velnes turizma.

Irinej izgovorio ono čega se Milo najviše plašio!

AUTOR: Novosti; D.K. DATUM I VREME: 27.09.2019. 22:55 - 27.09.2019. 23:08 Proslava obeležavanja 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve i svetosavlja u Crnoj Gori i Boki kotorskoj održava se večeras i u subotu u Grblju. Irineja dočekao veliki broj vernika.

Nagrađene destinacije dobijaju mogućnost za povećanu međunarodnu promociju, učešće u radu nacionalne i evropske EDEN mreže, čiji su ciljevi razmena dobrih primera iz prakse među nagrađenima i podsticanje drugih destinacija u Evropi da usvoje modele održivog razvoja turizma.

BONUS VIDEO: