Otišla sam u WC jednog beogradskog restorana i prizor koji sam tamo zatekla sve govori o nama kao društvu (FOTO)

Alo.rs/J.Š. | vesti 2018-08-09 19:48:26 2018-08-09 19:48:26

Nije za one sa slabim želudcem...

Profimedia

U Beogradu, prema poslednjem popisu stanovništva živi 1.233.796 ljudi. I nisu svi isti. Neki su dobri, neki loši. Žive na Čukarici ili na Vrčaru. Jedni vole da piju prvu jutarnju kafu na terasi, a drugima je draži kafić ispred grade. Vode decu u vrtić ili šetaju kućne ljubimce u parku. I tako sličnosti razlike mogu se nabrajati do sutra.

Ali ono što je definitivno zajedničko svima nama jeste grad u kome živimo. A naš odnos prema njemu govori najviše o nama kao društvo. 

Pre nekoliko dana bila sam u jednom beogradskom restoranu i kada sam pojela svoj obrok i popila kafu, usput platila račun, otišla sam do WC. I iskreno, bolje da nisam. U ćošku, pored WC šolje bio je otvoren uložak, ostavljen "na izvolte". Pa dobro ljudi, jel moguće? 

Razumem ja i da svi negde jurimo i žurimo, ali ne razumem da neko može tek tako da "obavi" šta ima i ode, bez imalo savesti i razmišljanja o drugima, ali ponajviše o sebi. 

Pa drage dame i gospodo, ovaj Beograd je podjednako naš, a meni je veoma žao što na kraju moram da ga delim sa vama, koji ga ne poštujete, zagađujete i bez trunke srama na kraju govorite da ste njegov stanovnik.

Sledeći put se zapitajte. I molim vas bacite iskorišćeni uložak. 

 

Expand player
Pogledajte više