SLUČAJ U NIŠKOJ BOLNICI Oboleli od korone bacaju stvari svojoj rodbini s prozora - ODMAH MORAJU DA PRESTANU!

Lekari upozoravaju da se to ne radi, jer je potencijalno širenje zaraze.

Niška bolnica
Niška bolnica, Foto: printscreen

Sigurnosne kamere su protekle nedelje 4 ili 5 puta usnimile porodice koje ispod prozora Klinike za plućne bolesti u Nišu uzimaju stvari koje im njihovi najbliži, koji se od korone leče na klinici, bacaju kroz prozor.

Lekari upozoravaju da se to ne radi, jer je potencijalno širenje zaraze.

Na snimku se vidi kako dvoje ljudi prilazi zgradi Pulmologije i prihvata stvari koje neko baca odozgo.

Ovakva scena, kažu lekari, viđena je više puta prošle nedelje, a direktor Klinike za kardiohirurgiju Dragan Milić, koja se graniči sa Pulmologijom, apeluje na građane da to ne rade.

- Ovo nije prvi put da smo videli kako kovid pacijenti svojim porodicama bacaju stvari koje su apriori infektivne, imaju kovid. Članovi porodice sakupljaju te stvari sa kovidom, oni su u opasnosti, a zatim sedaju na klupu. Virus se tako širi, a KC može da bude rezervoar za širenje bolesti. Apelujem na pacijente i njihove porodice da zaštite i sebe i druge - kaže Milić.

Ovim ugrožavaju i sebe i svoje najbliže i sve u KC Niš, pojašnjava doktor, jer na taj način pospešuju kontaminaciju.

Ne postoji Krizni štab, struka ili edikacija koja će pomoći ako sami ne pomognemo i ne ponašamo se odgovorno - zaključuje Milić.

Podsetimo, Klinika za plućne bolesti je jedna od za sada dve koivd bolnice u Nišu, a uskoro će to postati i četvrti i peti sprat nove zgrade KC Niš.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Marija
  06/07/2020 - 21:38
  ZAR SE TO NEMOZE NA HUMANIJI NACIN RESITI, STA NAM SE TO DESAVA, KAKVI SMO MI TO LJUDI. DOZOVIMO SE PAMETI DOK JOS MOZEMO, NASE PONASANJE MOZE POMOCI I ODMOCI NAMA SAMIMA ALI I LEKARIMA.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi