Vremenska prognoza, vreme, građani, park
Tanjug
Vremenska prognoza, vreme, građani, park

Tanjug

Vremenska prognoza, vreme, građani, park, Foto: Tanjug

Kako bi se objedinili podaci sa mernih stanica, neophodno je bilo da se primeni isti indeks. Nakon usaglašavanja podaci, koji su dostupni na veb portalima Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd i Agencije za zaštitu životne sredine, su ujednačeni i građani dobijaju transparentan i efikasan prikaz podataka sa svih 13 mernih stanica za teritoriju grada Beograda.

Uvedene izmene odnose se isključivo na usklađivanje raspona indeksa kvaliteta vazduha, a ne promene kriterijuma za ocenjivanje kvaliteta vazduha, koji su, za razliku od indeksa kvaliteta vazduha, obuhvaćeni zakonskom regulativom u Republici Srbiji.

Preporučujemo:

Da pojasnimo, uz pomoć indeksa kojim ocenjujemo kvalitet vazduha prikazujemo podatke sa automatskih mernih stanica u realnom vremenu. Konkretno, na svakih sat vremena, uz pomoć indeksa, prikazujemo kvalitet vazduha, i na taj način od velikog broja podataka formiramo jedinstvenu i jednostavnu informaciju sa ciljem efikasnije i transparentnije komunikacije sa građanima.

Indeks za ocenu kvaliteta vazduha nije sredstvo za proveru usklađenosti sa standardima kvaliteta vazduha i ne može se koristiti u tu svrhu.

Pročitajte još: