Novi Pazar
Printscreen Twitter
Novi Pazar

Printscreen Twitter

Novi Pazar, Foto: Printscreen Twitter

Očaj zbog epidemiološke situacije u Novom Pazaru dostigao je vrhunac kada je objavljena fotografija devojčice (13) kako prima infuziju na stepeništu iza zgrade dečjeg odeljenja bolnice u tom gradu.

Ovu scenu zabeleženu mobilnim telefonom veći deo domaće javnosti protumačio je kao kolaps zdravstvenog sistema Srbije pod naletom drugog talasa koronavirusa.

Međutim, na društvenoj mreži Fejsbuk se u nedelju pojavio status Muamere Turković, medicinske sestre iz Novog Pazara, koja je devojčici dala infuziju ispred bolnice.

Dete je imalo napad gušenja i učestali kašalj. Zamolilo me je: ,,Mogu li ovde?“. Uz dozvolu doktorke, da bih detetu olakšala tegobe, prihvatila sam da joj dam terapiju ispred odeljenja“, napisala je na svom Fejsbuk profilu medicinska sestra iz Novog Pazara koja je ispred bolnice poružila pomoć devojčici i pred kraj smene je otpratila do Kraljeva.

Muamera je u opširnom postu potvrdila da je devojčica astmatičar.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Lončar: Devojčica nema nikakve veze sa koronom

Ovim povodom oglasio se u nedelju i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji je za TV „Pink“ rekao da devojčica nema nikakve veze sa koronom i da joj je napolju pružena prva pomoć jer boluje od astme, kao i da je za devojčicu bilo najsigurnije da ne ulazi u crvenu zonu, u kovid bolnicu.

 

PROČITAJTE JOŠ: