Nove donacije pravoslavnim manastirima - Vitezovi osmeha

Pokloniti – udovoljiti drugome i sebi, dati ohrabrenje, okrepljenje, vratiti veru u ljude, u dobre namere i čestitost, a dobiti zadovoljstvo, mir i nadahnuće za nove podvige.

Vitezovi osmeha
Vitezovi osmeha, Foto: Promo

Ovo je jedna od životnih parola kojom se vodi Nikolić Nebojša, osnivač i predsednik Udruženja „Vitezovi osmeha“ iz Novog Sada, koje vredno i neprekidno radi tokom vanrednog stanja na podršci socijalno ugroženim pojedincima i grupama.

Jedna od značajnih akcija Udruženja „Vitezovi osmeha“ jeste i podrška i pomoć malim pravoslavnim manastirima u Srbiji, u prehrambenim proizvodima, lekovima, sredstvima za higijenu i dezinfekciju, te zaštitnoj opremi, a sve sa ciljem prevencije zdravstvenih rizika ovih skupina.

Vitezovi osmeha
Vitezovi osmeha, Foto: Promo

Ove nedelje smo u saradnji sa partnerima i od sopstvenih priloga obezbedili izuzetno veliki kontigent sredstava za higijenu i dezinfekciju, kao i odredjene količine namirnica, koje su uručene manastirima Kamenac u Čestinu kod Gruže i Veluće kod Aleksandrovca – istakla je Martina Labus, jedna od aktivistkinja Vitezova osmeha.

Vitezovi osmeha
Vitezovi osmeha, Foto: Promo

„Dobro se dobrim vraća – to je osnovni moto od kog polazimo u svakoj našoj akciji, za koga god da je opredeljujemo. Uzdarje reciprocitetom nama je strano i ne zagovaramo takav pristup. Umetnost darivanja je mnogo značajnija - pokloniti nekome i sitnicu u pravom trenutku i vratiti mu osmeh na lice nema cenu, kao ni dugotrajno osećanje zadovoljstva učinjenim“ – ističe Nikolić Nebojša, predsednik Udruženja, koji je ujedno i uručio ove donacije.

Vitezovi osmeha
Vitezovi osmeha, Foto: Promo

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi