SRPSKA VOJSKA PUCA OD SNAGE Nora, Miloš i Lazar su novo pojačanje

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pogone fabrike "Borbeni složeni sistemi" u Velikoj Plani, a povod je nedavno potpisan okvirni sporazum za opremanje Vojske Srbije sa oklopnim borbenim vozilima "8h8" "Lazar-3" i samohodnim top-haubicama 155 milimetara "Nora B52 M15".

Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin , Foto: RINA

Tokom današnjeg obilaska, ministar Vulin je, osim upoznavanja sa stepenom realizacije ugovara za opremanje Vojske Srbije ovim složenim borbenim sistemima, upoznat i sa napretkom na obuci radnika iz novootvorene fabrike za mašinsku obradu metala u sklopu "Borbeni složeni sistemi D.O.O" kod Kuršumlije, na ovladavanju tehnologijama zavarivanja, koji će svoja znanja upotrebiti na izradi oklopnih borbenih vozila 8h8 "Lazar-3" i 4h4 "Miloš".

Kako je istakao ministar Vulin, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije će uvek i na prvom mestu kupovati ono što proizvede naša odbrambena industrija. Ulaganje u domaće znanje, u domaću privredu se uvek vraća, a kada osvojite tehnologiju to niko ne može da vam uzme, onda ste stvarno slobodni i samostalni i ne zavisite ni od koga.

Vojska Srbije je obezbedila odgovarajuću količinu "Nora", a da obradujem sve naše građane - Ministarstvo odbrane je u skladu sa naređenjima vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića obezbedilo dovoljno novca za drugu tranšu "Nora B52" 155 milimetara.

Naša vojska će sa nabavkom novih "Nora", "Miloša" kada uđe u naoružanje Vojske Srbije, sa daljom nabavkom "Lazara 3" biti daleko jača nego što je do sada - rekao je ministar odbrane i dodao da se mi opremamo ne samo novim sredstvima, nego i najsavremenijim sredstvima, a sva sredstva se proizvode u skladu s potrebama Vojske Srbije i baš onako kako krajnji korisnik - Vojska Srbije određuje i odlučuje da ona budu.U veoma kratkom vremenskom periodu izaći ćemo pred građane Srbije i s novim "Norama" i "Milošima" i "Lazarima" koji će ojačati borbenu moć naše vojske, a samim tim omogućiti i obezbediti da Srbija bude slobodna, samostalna zemlja, koja odlučuje sama o sebi.

U tome nas neće poremetiti nikakvi besmisleni protesti, u tome nas neće zaustaviti huligani koji pale Skupštinu, niti niko ko misli da treba da odlučuje o Srbiji, a ne da Srbija odlučuje o samoj sebi - poručio je ministar Vulin.

 

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi