Sportske igre mladih
Promo
Sportske igre mladih

Promo

Sportske igre mladih, Foto: Promo

Čačak, 6. septembar 2020. godine

Nakon prve nedelje u školskim klupama, prvi slobodan vikend idealna je prilika da se uživa u druženju i sportskim akivnostima. Upravo je zato naredna stanica karavana manifestacije Sportske igre mladih danas bila u Čačku, a u okviru ovog takmičenja NIS je podržao organizaciju turnira u uličnom basketu (street basket) na kom su učestvovali mladi košarkaši uzrasta od 15 do 18 godina. Nakon takmičarskog dela, u kom su učestvovale četiri ekipe sa po tri takmičara, NIS se pobrinuo da pobednicima ovaj dan ostane u dugom sećanju i omogućio im revijalnu utakmicu sa omladinskom ekipom Košarkaškog kluba „Partizan“, čiji je višegodišnji generalni sponzor.

Mladi ljudi posvećeni sportu dobili su priliku da se takmiče i, što je još važnije, upoznaju i druže. NIS je time nastavio podršku omladinskom sportu, prepoznajući važnost koju ovakve manifestacije imaju za stvaranje zdravih generacija i budućih šampiona zahvaljujući kojima Srbiju nazivaju sportskom nacijom.

Otvaranju manifestacije u Čačku prisustvovao je i gradonačelnik tog grada Milun Todorović koji je podbacivanjem košarkaške lopte označio početak turnira u uličnom basketu.

„Treći put zaredom organizujemo Sportske igre mladih ovde na obali Zapadne Morave, u Sportskom centru „Mladost“, i za to dugujemo zahvalnost svim prijateljima ovih igara, a posebno kompaniji NIS sa kojom Grad Čačak ima odličnu saradnju. Upravo u saradnji sa NIS-om, u poslednjih nekoliko godina smo obezbedili mnogo teretana na otvorenom, sportskih terena i dečjih igrališta“, naveo je Todorović i poručio učesnicima da uživaju u igri, ali i da slušaju svoje roditelje, učitelje i trenere, te da se ugledaju na sportske heroje Čačka poput Ivane Jorović, Dragana Kićanovića, Željka Obradovića, Radmila Mišovića i drugih koji su širom sveta proneli sportsku slavu ne samo Čačka već i cele Srbije.

Sportske igre mladih

Promo

Sportske igre mladih, Foto: Promo

Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih, takođe je zahvalila kompaniji NIS na dobroj saradnji.

„Najvažnije nam je da pošaljemo lepu sliku iz Čačka i da i danas ovde pobedi drugarstvo. Veliko hvala bih htela da uputim gradonačelniku Todoroviću i našim prijateljima iz kompanije NIS što smo zajedničkim snagama imali priliku da napravimo nešto novo i lepo“, rekla je Ivana Jovanović.

Dodatna informacija:

Kompanija NIS i njena matična kompanija „Gasprom njeft“ podržavaju Sportske igre mladih ukupno pet godina kao vodeću regionalnu sportsku manifestaciju za decu i omladinu, deleći zajedničke vrednosti – podršku mladima i zdravom načinu života.

Sportske igre mladih održavaju se duže od dve decenije i učesnicima omogućavaju potpuno besplatno takmičenje u deset disciplina. Sportske igre mladih su takođe i najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi priznata od Međunarodnog Olimpijskog komiteta.