TELA ŠEST SRPSKIH HEROJA I DALJE TRULE NA KOŠARAMA Niko ne sme da dođe po njih zbog strašnog razloga!

Oni su branili Srbiju od višetruko brojnijeg i bolje naoružanog neprijatelja. Sprečili su NATO da prodre. Ginuli su herojski, sa imenom Srbije na usnama... Oni su heroji s Košara...

Košare
Košare, Foto: Alo!/Vladimir Marković

O boju koji se vodio na karauli Košare dosta toga je ispričano, o junacima skoro da sve znamo, ali ipak najtužnija priča vezana za ovu bitku i dalje se ne priča, o njoj se ćuti i krije se.

Najtužnija priča sa Košara je to da se i dvadeset godina nakon bitke srpskih vojnika sa OVK, NATO, agentima SAS i CIA na Košarama i u Albaniji nalaze tela poginulih srpskih junaka.

 

Da, dobro ste pročitali, čak 6 junaka, vojnika koji su nesebično dali svoj život za odbranu zemlje i dalje počiva u grobnicama kod Košara, pa čak i na teritoriji Albanije, ali Srbija, kao ni njihove porodice još nisu došle do njihovih tela.

Pukovnik Ljubinko Đurković otkrio je da se tela nastradalih srpskih vojnika, prema njegovim saznanjima nalaze u Albaniji i da čitav posao vodi Komisija za nestala lica Vlade Srbije.

- Nemam saznanja da su tela na Košarama, već u Albaniji u nekoj zajedničkoj grobnici - rekao je Đurković.

Košare
Košare, Foto: privatna arhiva

Šef Komisije za nestala lica Veljko Odalović potvrdio je da i dalje ima leševa na Košarama i da Vlada čini sve kako bi do njih došla.

- Tačno je da još uvek u tom reonu ima mrtvih srpskih vojnika. Radi se o 6 tela za kojima tragamo. Komisija Vlade Srbije i ja lično bili smo već na Košarama, ali nismo mogli detaljno da priđemo tamo i sve istražimo jer je čitav prostor miniran. Sa nama je bila i delegacija iz Prištine. Očekujemo da će uskoro biti obavljeni razgovori i da će komisija ponovo otići na Košare, jer smo dobili informaciju da je prostor delom deminiran - otkriva Odalović.

 

Prema njegovim rečima Priština jeste iskazala dobru volju da se tela poginulih prenesu u Srbiju, ali svi ostali postupci, kako kaže idu dosta sporo.

- Ja se nadam da će čitav proces uskoro da se završi. Mi smo, ponavljam sve uradili i radimo da se tela što pre predaju njihovim porodicama. Ovih dana imaćemo novi sastanak u Zagrebu, nadam se najboljem - rekao je Odalović.

Povezane vesti

 • Korisnik: Kristina
  17/04/2019 - 10:02
  Ovo mora da se resi onako kako treba.
 • Korisnik: Andrej 86
  17/04/2019 - 09:59
  Albanska strana nema postovanja prema poginulim, njima nista nije sveto. Dok su nasi borci dozvoljavali njihovim bolnicarima da izvlace ranjene i poginule i to u vreme ratnih dejstava.
 • Korisnik: Mima
  17/04/2019 - 09:47
  Još jednom su pokazali da se ponašaju kao zveri, a ne kao ljudi.
 • Korisnik: Olja
  17/04/2019 - 09:39
  Nasi junaci sa Kosara su zasluzili da budu uz sve pocasti sahranjeni u svojoj zemlji za koju su dali zivot.
 • Korisnik: mladja
  17/04/2019 - 08:59
  Vecna slava i hvala nasim herojima.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi