Pčelari
M.O.
Pčelari

M.O.

Pčelari, Foto: M.O.

Pčelare u Kikindi zadesila je nova noćna mora. Noćas su lopovi ukrali med iz košnica koje se nalaze nadomak Železničke stanice, a u vlasništvu su predsednika Udruženja pčelara Saše Čolaka. Da ceo slučaj bude još bizarniji, krađu su prijavili migranti iz Avganistani koji su mu rekli da sumnjaju da su krađu počinili migranti iz Bangladeša.

Slučaj je prijavljen policiji koja je na licu mesta uradila uviđaj.

Na samo 200 metara od kuće u kojoj živi nadomak Železničke stanice gde je i zaposlen, neko je pokrao med iz košnice predsednika kikindskih pčelara Saše Čolaka.

- Juče oko 16.30 časova sam bio da obiđem košnice i sve je bilo u redu. Međutim, jutros oko 10.30 časova jedna grupa migranata iz Avganistana došla je da mi prijavi krađu. Imao sam i šta da vidim. Jednu košnicu su otvorili, uzeli med i zatvorili je. Na sve strane pobacani su ramovi za saće u blizini pčelinjaka-ogorčeno priča Čolak.

Iako materijalna šteta nije velika, predsednik kikindskih pčelara kaže za „Alo!“ da ga je strah da ovde nije kraj i da će se krađe nastaviti.

Pročitajte još:

- Materijalna šteta nije velika, ali bojim se da će se ovo što sam zatekao danas nastaviti. Grupa migranata iz Avganistana koja je prijavila krađu krenula je noćas prema Rumuniji, ali nisu uspeli da pređu granicu, pa su ih vratili. Došli su do mene da prijave krađu. Znam sigurno da nisu oni napravili štetu, jer su fini momci, ali su mi rekli da sumnjaju na migrante iz Bangladeša i da će pokušati da razreše ko je krivac. Slučaj sam prijavio policiji koja je danas došla da uradi uviđaj - rekao je Čolak.

Pčelari

M.O.

Pčelari, Foto: M.O.

Ipak, dok se ne pronađe krivac, niko ne želi da upire prstom u bilo koga. Sumnju da su štetu počinili migranti, potkrepljuje činjenica da se u neposrednoj blizini Železničke stanice stalno nalazi grupa od 500 do 100 migranata koji su našli svoje utočište i mesto okupljana u prostoriji stočne vage, gde se sklanjaju od nevremena.

Bonus video: NADREALNA SCENA U KNEZA MILOŠA! Ovakvu vožnju usred saobraćajnog špica nikad niste videli!