Račun "Infostana"
Alo / Nenad Vujanović

 

Račun

Alo / Nenad Vujanović

Račun "Infostana", Foto: Alo / Nenad Vujanović

 

Ovo je izazvalo revolt među mnogim redovnim platišama jer najveći popust koji oni mogu da ostvare je tek sedam odsto, pa tako ispada da „Infostan“ zapravo nagrađuje neplatiše!

Naime, računica kaže da redovne platiše s prosečnim mesečnim računom za Infostan od 10.000 dinara uz popust od sedam odsto za 12 meseci plate 111.600 dinara, to jest ostvare uštedu od 8.400 dinara na punu cenu računa. Međutim, neplatiša sa istim iznosom mesečnog računa nakon godinu dana neplaćanja obaveza dobija popust od 15 odsto, što znači da će platiti 102.000 dinara, odnosno ostvariti popust od 18.000 dinara na punu cenu računa. Njegova ušteda je tako dva puta veća od uštede redovnog platiše.

Uslovi reprograma

Šansu da ostvare reprogram imaju i korisnici u postupcima koji su u toku pred nadležnim sudovima, oni koji duguju više od tri meseca, a za koje nije pokrenut postupak prinudne naplate, kao i dužnici koji su u prethodnim godinama pristupili reprogramu duga, a nisu poštovali dinamiku otplate. U reprogram može da uđe ukupno oko 150.000 korisnika. Ovakav način otplate dugovanja „Infostanu“ aktuelan je prvi put posle petogodišnje pauze.

„Infostan“ Pogodnosti za redovne platiše

U „Infostanu“ kažu da su, usled velikog broja starih predmeta koji će iz nadležnosti sudova preći na sprovođenje kod javnih izvršitelja, zajedno sa Gradom Beogradom izašli dužnicima u susret i omogućili reprogram duga korisnicima, napominjući da se u budućnosti ne planira sprovođenje ovakvih akcija. - JKP „Infostan tehnologije“ svim redovnim platišama unapred obračunava popuste pri plaćanju računa od pet, šest i sedam odsto, dok socijalno ugroženi korisnici ostvaruju pravo na subvencije 10-30 odsto. Preduzeće takođe omogućava mnogobrojne popuste i pogodnosti za kupovinu raznovrsne robe i usluga - poručuju iz „Infostana“.