Policija MUP Srbije logo
MUP Srbije
Policija MUP Srbije

MUP Srbije

Policija MUP Srbije, Foto: MUP Srbije

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović rekao je da za "neodgovornost i nebrigu starešina i vrha MUP Srbije, neko mora da odgovara".

"Naše kolege koje su na terenu u Prihvatnom centru za migrante u Preševu cele prošle nedelje su jeli samo pasulj. Čak im je dva dana za večeru služen pasulj. U kuhinji su im rekli da samo to imaju u magacinima, te da su magacini prazni. Smeštaj ljudstva je i dalje loš, neuslovan, u kupatilima su čučavci, a kao vrata služe im ćebad, kao što se može videti na fotografijama u prilogu", kazao je Mijailović.

On je kazao da kolege sa terena konstantno upućuju apele da im sindikat pomogne, zato što zbog takvih uslova boravka često imaju zdravstvene probleme.

Mijailović je rekao i da se plaši da će uskoro zbog tih problema policajci početi da odbijaju zadatke na jugu Srbije.

"Ukoliko ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nije dobio informacije od svojih saradnika od neljudskom stanju u bazama policije, možda bi mogao sam da se informiše i obiđe položaje policije. Mi smo već upozoravali dva puta na probleme i sa smeštajem i sa ishranom u objektima gde borave policajci koji se prevashodno bore sa talasom migranata", rekao je predsednik sindikata.