Bombardovanje voza u Grdeličkoj klisuri
printskrin

 

Bombardovanje voza u Grdeličkoj klisuri

printskrin

Bombardovanje voza u Grdeličkoj klisuri, Foto: printskrin

Taj 12. april 1999. godine ostaće duboko urezan u sećanje svih građana Srbije, a ove godine zbog vanrednog stanja izostao je tradicionalni komemorativni skup kraj spomen obeležja, a u čast i znak sećanja na sve žrtave ovog bezumnog čina koji su članice NATO alijanse nazvale „kolateralnom štetom“.

Poginulo je najmanje 15, a povređeno više od 50 ljudi. Tačan broj nastradalih, među kojima je bilo i dece, nikada nije utvrđen. Putnički voz 393, na relaciji Beograd – Skoplje, bombardovan je dok je prelazio most. Pogođen je sa dve rakete, a još dve su pale na obližnji drumski most na Koridoru 10.

- Navršava se 21. godina od najtužnijeg dana u novijoj istoriji naše zemlje koji je ostavio dubok trag u dušama svih nas. Patnja će zauvek ostati jer nikada nećemo moći da nadomestimo gubitak nedužnih ljudi koji su tog dana stradali. Sećanje na sve naše rođake, komšije, prijatelje, poznanike, sunarodnike, na svu decu koja su poginula nikada ne sme da izbledi – poručio je ovim povodom Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca.