Neolitski park u Srbiji
Alo!
Neolitski park u Srbiji

Alo!

Neolitski park u Srbiji, Foto: Alo!

* Neolitski park se gradi u kanjonu Đetinje

* Muzej će, osim izložbenog prostora, imati i pokazne radionice za obradu gline, kostiju kamena, onako kako se to radilo u neolitu

* Objekti isti kao u kamenom dobu


Tihomir Petković, gradonačelnik Užica, kaže da će se na ovoj lokaciji graditi replika objekata koji su se koristili za stanovanje u preistorijskim vremenima, a da će se posebna pažnja obratiti na parterno uređenje, kako bi naselje bilo što verniji prikaz gde su u tim davnim vremenima živeli užički preci.

Neolitski park u Srbiji

Alo!

Neolitski park u Srbiji, Foto: Alo!

„Muzej će, osim izložbenog prostora, imati i pokazne radionice za obradu gline, kostiju kamena, onako kako se to radilo u neolitu“, rekao je Petković.

Slađana nije stigla do valjevske bolnice! Ovo je bio treći porođaj! Drama se odigrala u autu, pored supruga

AUTOR: Novosti/Alo.rs/ B. P. DATUM I VREME: 15.08.2019. 19:34 Iz lajkovačkog doma zdravlja javljeno šta se dogodilo Trudnica, Foto: Profimedia Beba Mila Đurić rodila se u kolima, ispred Doma zdravlja u Lajkovcu, jer nije bilo vremena za odlazak u porodilište Opšte bolnice u Valjevu.

 

Neolitski park u Srbiji

Alo!

Neolitski park u Srbiji, Foto: Alo!

 

Vrednost ovog projekta je oko 600.000 evra od čega je 450.000 evra iz EU, a ostatak obezbeđuju grad Užice i Tuzla, a deo će uložiti i Ministarstvo kulture. Grad Užice obezbediće infrastrukturu, vodu i kanalizaciju, a radovi bi trebalo da budu gotovi do početka narednog leta.

Objekti isti kao u kamenom dobu

U parku će se nalaziti četiri objekta nalik na one iz neolitskog doba, kao i jedan objekat iz kamenog doba jer su nađeni ostaci i od tada. Sve pratiti moderna audio-video oprema i sistem obezbeđenja.

 

PROČITAJTE JOŠ:

 BONUS VIDEO: Bili smo u "karton sitiju" ispod Pančevačkog mosta