Trudnica
Profimedia
Trudnica

Profimedia

Trudnica, Foto: Profimedia

Beba Mila Đurić rodila se u kolima, ispred Doma zdravlja u Lajkovcu, jer nije bilo vremena za odlazak u porodilište Opšte bolnice u Valjevu. Porođaj je protekao bez problema, a obavile su ga medicinske sestre lajkovačkog Doma zdravlja - Duška Purić, koja je bila u ulozi glavne babice, i Snežana Jovičić, koja joj je asistirala.

Pročitajte još:

Porodilja Slađana Đurić iz Lajkovca i novorođenče odmah su sanitetom prebačeni u valjevsku bolnicu. Ovo je, inače, treći Slađanin porođaj, pošto već ima ćerku i sina, a ovoga puta je beba malo - poranila.

- Bolovi su postajali sve jači i učestaliji, pa sam shvatila da će porođaj da usledi pre termina - priča Slađana. - Suprug i ja odmah smo automobilom krenuli u Dom zdravlja u Lajkovcu, da uzmemo uput za bolnicu, a čim smo stigli, porođaj je počeo. Do neba sam zahvalna iskusnim i požrtvovanim medicinskim sestrama Duški Purić i Snežani Jovičić, koje su doprinele da Mila dođe na svet.

U ovim delovima zemlje kiša i grmljavina, a za vikend potpuni preokret!

AUTOR: Alo.rs/RTS/I.L. DATUM I VREME: 15.08.2019. 07:59 - 15.08.2019. 08:16 Izgleda da će nas najavljeno olujno nevreme zaobići. Nevreme, Novi Beograd, Foto: Alo.rs Danas se očekuje promenljivo oblačno vreme, ali će iznad većeg dela zemlje biti suvo. Samo se na jugu i istoku očekuje ponegde kiša i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

Na rođenju je imala nešto više od tri kilograma, i dobila je ocenu - devet.

- Kada smo sanitetom stigli, na ulazu u porodilište valjevske bolnice već je čekala kompletna lekarska ekipa, jer im je iz lajkovačkog doma zdravlja javljeno šta se dogodilo - kaže Slađana. - Mila je prilično poranila, jer je sutradan trebalo da odem kod ginekologa na poslednju kontrolu pred porođaj i da uzmem uput za bolnicu.

BONUS VIDEO: Beograđani otkrili šta rade na plus 40: Muke tek predstoje!