Rina
Protest u Čačku
Rina

Protest u Čačku

Rina, Foto: Protest u Čačku

Čačanski ugostitelji najavili su otvaranje svojih lokala (kafića, kafana, restorana) u podne kako bi i na taj način izrazili svoje nezadovoljstvo zbog novih epidemijskih mera.

Međutim, do toga nije došlo, a nakon protesta u ispred zgrade Gradske uprave četvoročlanu delegaciju primio je gradonačelnik Čačka, Milun Todorović.

"Dobili smo obećanje da će predstavnici lokalne vlasti predati zahtev da odluka o zatvaranju ugostiteljskih objekata bude na lokalnom nivou, a shodno epidemiološkoj situaciji u Čačku, koja nije toliko alarmantna kao u nekim drugim gradovima. Pritom nema kršenja mera od strane ugostitelja, poštuje se ograničenje broja gostiju i nose se maske", rekao je za RINU jedan od predstavnika kafedžija koji je razgovarao sa Todorovićem.

Objekti će ostati zatvoreni do ponedeljka kada se očekuju nove infomracije od predstavnika lokalne vlasti. Do tada neće biti organizovani novi protesti.

"Samo želimo da radimo uz poštovanje svih zakonskih mera, a ne bežimo ni od inspekcijskog nadzora", rekli su ugostitelji.

Pročitajte još: