Krizni štab
Printscreen
Krizni štab

Printscreen

Krizni štab, Foto: Printscreen

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja, na respiratorima u bolnicama širom zemlje nalaze se 143 osobe.

Što se tiče pisanja određenih medija oko toga da pojedinci nisu na spisku Kriznog štaba koji je uspostavljen 13. marta, Gojković je istakao sledeće.

Krizni štab

Alo!/Vladimir Marković

Krizni štab, Foto: Alo!/Vladimir Marković

- Na početku ove krize formiran je Krizni štab Vlade, medicinski i ekonomski. Medicinski deo problema sa kojim se susrećemo, u formalnom smislu to je radno telo Vlade, koji po poslovniku može da angažuje različita stručna lica, to su angažovani članovi KŠ, oni se angažuju kao neko ko će pomoći u ostvarivanju zadataka i zbog kojih je radno telo formirano. Ovo što je izašlo u medijima su izabrani članovi KŠ, ali postoji veliki broj angažovanih iz reda epidemiologa, infektologa, anesteziologa, intenzivista, ne samo medicinske struke. Imamo tu kolege koji se bave socijalnom problematikom, naučnim radovima, veoma respektabilan broj najstručnijih angažovanih ljudi koji pomažu radu.

Među angažovanim licima su lekari dr Berislav Vekić, državni sekretar Ministarstva zdravlja, Svetlana Filipović u ime Instituta “Torlak”, dr Darija Kisić Tepavčević iz Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”, imunolog Srđan Janković iz Univerzitetske dečije klinike “Tiršova“,Vesna Mijucić iz Institut za transfuziju krvi, Dragana Despot iz Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju, direktor Instituta za javno zdravlje Niš Miodrag Stojanović i dr Tatjana Pekmezović, prodekanka Medicinskog fakulteta.

PROČITAJTE JOŠ: