Vernike dočekao jeziv prizor
Tanjug
Vernike dočekao jeziv prizor

Tanjug

Vernike dočekao jeziv prizor, Foto: Tanjug

Jovan Milanović, zamenik osnovnog javnog tužioca u Novom Pazaru, kazao je da su tužilaštvo i policija izvršili uviđaj, da su dokazi sa lica mesta prikupljeni i da se radi na otkrivanju počinilaca vandalskog čina.

Nepoznati počinioci porušili su 34 spomenika

Tanjug

Nepoznati počinioci porušili su 34 spomenika, Foto: Tanjug

- Prema prvim informacijama, spomenici su rušeni između dva sata posle ponoći i pet sati jutros. Sa lica mesta su uzeti otisci, brisevi i oni se trenutno analiziraju. Preuzeli smo i snimke sa nadzornih kamera, a policija ih pregleda proveravajući da li je u pitanju počinilac ili počinioci - kazao je Milanović.

Predsednik SDPS-a i ministar Rasim Ljajić, koji je inače iz Novog Pazara, zgoržen je i šokiran ovim događajem. On za „Alo!“ kaže da je to nešto nezapamćeno.

Policija traga  za izgrednicima

Tanjug

Policija traga za izgrednicima, Foto: Tanjug

- Dešavalo se nekoliko puta i ranije da se poruše dva-tri nadgorbna spomenika, i to ona na kojima je bila fotografija, jer su počinioci imali uverenje da stavljanje fotografije na nadgrobni spomenik nije u skladu sa načelima islama. Prvi put se juče desilo da ruše neselektivno i da ruše u toj meri. Ja apelujem da se odgovorni što pre privedu pravdi i odgovaraju za svoja nedela. Moje mišljenje je da su počinioci ili pijanci, ili narkomani ili ekstremisti bilo koje vrste. Ovo što su uradili na Bajram zaista je nezapamćeno - kaže Ljajić za naš list.

I gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac oštro je osudio rušenje spomenika na groblju Gazilar u tom gradu, istakavši da je to vandalski čin počinjen u noći kada prestaje ramazanski post i počinje trodnevni praznik Bajram, kada muslimani obavezno posećuju groblja.

Ljajić

Petar Marković

Ljajić, Foto: Petar Marković

- Zateklo nas je u neverici i izazvalo tugu zbog počinjenog bezumlja. Ovaj vandalski čin najjače osuđujemo i saosećamo sa sugrađanjma koju su na praznik morali da se suoče sa porušenim mezarima svojih najmilijih - rekao je Biševac.

Save

Komentari (2)

Deda

06.07.2016 08:35

Živimo u Srbiji u kojoj je sve moguće.Lako je poremetiti međunacionalne odnose.To na žalost mnogi koriste.

kole

06.07.2016 23:27

@Deda - Udba i danas vuce konce po potrebi.Nas srbijanacRamiz Delalic-Celo iz Priboja sa Lim ubio je srpskog svata na Bascarsiji a ne Musliman iz Sarajeva ili Bosne.Tako to pocinje i ko zna koje platio da se ovo desi ako su u pitanju srbi a mozda i nisu.