taksisti
Alo.rs
taksisti

Alo.rs

taksisti, Foto: Alo.rs

* Prilikom kupovine automobila koju će subvencionisati država, taksisti će moći sami da biraju marku vozila, ali ne i boju

* Svi automobili koje taksisti budu kupovali, koristeći novčanu pomoć države, moraće da budu bele boje

* Taksi prevoznici će imati pravo da sami odluče o modelu i ceni

Subvencije će biti u visini od po nekoliko hiljada evra, a tačan iznos trebalo bi da bude poznat tokom sledeće nedelje. Tada će, kako saznajemo, biti nastavljeni pregovori između taksista i države, odnosno Ministarstva finansija.

Kupovina vozila uz subvenciju, prema našim informacijama, imaće tri koraka - taksisti će morati da obezbede učešće, država će dati subvenciju, a ostatak do ukupne cene novog vozila, taksisti će moći da otplaćuju na pet godina putem lizinga ili bankarskog kredita.

Pročitajte još:

Najčešći izbor među taksistima biti vozila srednje klase koja koštaju između 15.000 i 17.000 evra.

"Da li će to biti automobili marke Mercedes, Fiat, Škoda ili VW odluka je na samim taksistima. Trenutne analize govore da taksisti u Srbiji danas voze automobile koji su u proseku stari 10 godina, kao i da je svaki taksista u poslednjih sedam godina u proseku promenio 2,7 vozila", kaže naš dobro upućen sagovornik.

Taksisti će za dobijanje subvencije morati da ispune najmanje dva uslova - da je taksi prevoznik registrovan i da nema dugovanja prema državi. Njih, prema najnovijim procenama, trenutno ispunjava između 12.000 i 13.000 taksista na nivou cele Srbije od ukupno 17.400 taksi prevoznika u našoj zemlji.

Naš izvor kaže da će uslova sigurno biti još , poput recimo, da se taksi delatnošću taksista mora baviti određeno vreme, ali da konačna lista tek treba da bude definisana.

Britanski ambasador od Vučića i Vulina popio dva šamara od koji se neće oporaviti za života! (FOTO)

AUTOR: J. Đondović DATUM I VREME: 17.10.2019. 07:53 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upitao je juče Nikolasa Abota, ambasadora Velike Britanije u Prištini, na čijim su izborima pobedili Aljbin Kurti i njegov pokret „Samoopredeljenje" objavivši uz pitanje fotografiju Kurtija i Abota ispod zastave velike Albanije.

Podsetimo, posle dvanaest dana blokade centra Beograda taksisti su pre dva dana okončali protest i to nakon razgovora sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Vučić je nakon sastanka, rekao da će taksisti dobiti subvencije države, ali nije precizirao o kakavim subvencijama je reč. Tada je ocenio i da je država spremna da pomogne unapređenje kvaliteta taksi službi.

BONUS VIDEO: VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!