Ministre, ovako se gubi rat protiv mafije

V. Nestorović - S. Marjanović | vesti 2016-10-17 20:56:56 2016-10-17 20:56:56

Ministar policije Nebojša Stefanović je samo dan nakon ubistva vođe navijača Partizana i narko-dilera Aleksandra Stankovića objavio rat mafiji, ali nedugo potom je država pretrpela prvi neuspeh u tom okršaju, kada su nedužni gledaoci i igrači u „Pioniru“ bili naterani na minut ćutanja za kriminalca koji je nastradao u mafijaškom obračunu.

Alo!

One koji su se pobunili, odnosno zvižducima negodovali zbog odavanja pošte „legendi“ Partizana koja je prethodnih pet godina zdušno bila uz crno-bele, pre toga zdušno uz Crvenu zvezdu, u međuvremenu je osuđena i za dilovanje droge, umalo su linčovali saborci Saleta Mutavog.

„Najlepše molim upravu Partizana da se pojavi i majicama sa natpisom ‚Svi smo mi Sale Mutavi, diler droge i huligan“‘, najbolje je opisao pre neki dan Srđan Dragojević nakon što je „misteriozna osoba“ donela majice s likom Saleta Mutavog fudbalerima, koje su oni naravno obukli, a istu sudbinu su potom doživeli i košarkaši.

Prema rečima kriminologa Dobrivoja Radovanovića, jasno je da su pomenuti huligani u sprezi sa pojedinim političarima.
- Imate kriminalizovane navijače koji se bave trgovinom drogom i sada, kada je jedan poginuo u obračunima, naravno da ćemo imati minut ćutanja i čitulje. Jasno je zašto je klub to uradio, jer je takođe uključen u te narko-poslove. Nego šta da postoji sprega između huligana i uprave kluba. Ne samo njih, nego i političara i huligana - naglasio je Radovanović.

I Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“, dotakao se te teme:
- Razumem zašto se igrači, delegati i ostali nisu oglasili. Kada premijer kaže da nema snage da se obračuna sa huliganima, jasno je da živimo u zemlji koja ne može da se izbori s problemima. Kada pogledamo ko sedi u vrhu FSS-a, vidimo da ljudi koji su osuđivani i koji su ležali u zatvoru danas odlučuju o srpskom fudbalu. Suština problema je u državi. Treneri i igrači su samo kolateralna šteta. Svesni su da ih država neće zaštititi i razumem ih što ćute, jer znaju da će ako kažu nešto što se nekome neće svideti sutra biti sami, goloruki. Verovatno im je neko iz kluba rekao da obuku majice. Sistem u državi je napravio mafijašku zemlju, da onaj ko radi, a to je u ovom slučaju fudbaler, živi u strahu da će ako odbije naredbu biti u nevolji - kaže Poledica.

PITANJA NA KOJA NIKO NEĆE ODGOVORITI

- Ko je „zamolio“ fudbalere i košarkaše da obuku majice sa likom ubijenog navijača?
- Ko je odgovoran za minut ćutanja u „Pioniru“ za ubijenog navijača, a ista počast nija
odata mnogobrojnim istinskim legendama crno-belih?
- Zašto Uprava FK Partizan i Uprava KK Partizan ćute kao zalivene. Koga se to plaše?

Vučić: Svako bira koju će majicu nositi

Aleksandar Vučić je ovako prokomentarisao to što su igrači Partizana nosili majice s likom ubijenog Aleksandra Stankovića: - A što me ne pitate ništa kada viču protiv mene? Neću takve stvari da komentarišem, za mene je bilo čija smrt užasna. Svako ima svoj izbor, ako hoćete da nosite majicu sa nečijim likom, nosite, ako nećete, nemojte - rekao je premijer i dodao da je njegov posao da se pobrine da ubistvo Stankovića bude istraženo i da ubice ne prođu nekažnjeno. - Ko je i iz koje države došao sa „kalašnjikovima“ u Beograd i delio pravdu? A vi mi donesite majicu na kojoj piše „Volim Tadića i Radulovića“ i neću je obući, nema šanse - naveo je Vučić.

Expand player
Pogledajte više