NEZAPAMĆEN SLUČAJ U KLINIČKOM CENTRU U KRAGUJEVCU Milica se porodila carskim rezom, 5 dana joj nisu dali da vidi BEBU, a onda je saznala nikad JEZIVIJU stvar!

Sve je počelo u februaru kada je Milicin suprug Dragan, koji je od nje stariji 39 godina, anonimno prijavljen za nasilje u porodici.

Milica Pendić
Milica Pendić, Foto: Printscreen/Facebook

* Kako najavljuju Milica i Dragan Pendić, uskoro će podneti krivične prijave protiv svih aktera ovog slučaja

* Milica se porodila carskim rezom

* Sve je počelo u februaru kada je Dragan anonimno prijavljen za nasilje u porodici

Odahnula sam i obradovala se rođenju sina, tek kada smo u utorak zajedno primljeni na Dečju kliniku u Tiršovoj. Prethodnih dana, od njegovog rođenja, 30. jula, u Kliničkom centru u Kragujevcu, prošla sam kroz pakao. Zbog ponašanja jedne radnice Centra za socijalni rad u Gornjem Milanovcu i lekarke u KC Kragujevac, sumnjala sam da mi je dete "tipovano" za otmicu.

Ovo je juče za "Novosti" ispričala Milica Pendić (25) iz Vrnčana kod Gornjeg Milanovca, koja je sa bebom i dalje u Tiršovoj. Njenom sinu predstoji manja hirurška intervencija, ali, kako kaže, veruje da je sada u sigurnim rukama i da razloga za strepnju i strah više nema.

- Sve je počelo u februaru kada je moj suprug Dragan, koji je od mene stariji 39 godina, anonimno prijavljen za nasilje u porodici - priča Milica.

- To smo negirali u izjavama koje smo tim povodom dali nadležnima, ali je radnica Centra u Milanovcu nastavila da kontaktira sa mnom. Kada je saznala da sam u drugom stanju, od trećeg meseca trudnoće, zahtevala je da joj donosim izveštaje posle svake kontrole i ginekološkog pregleda. To sam i činila, ne znajući da je to potpuno nezakonito i da ona za to nema nikakvo zvanično, službeno rešenje.

Ovo nikako ne smete da radite, ako ne poslušate, ISPAŠTAĆETE cele godine!

AUTOR: Alo.rs/A.M. DATUM I VREME: 08.08.2019. 08:30 - 08.08.2019. 08:48 Veliki praznik, iako nije crkveno slovo Sveta Petka Trnova, Foto: printscren youtube * Srpska pravoslavna crkva slavi Svetu Petku Trnovu * Na freskama i ikonama predstavljena je u monaškoj odeći * Danom ove svetiteljke završava se "ciklus ženskih praznika" Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave po crkvenom kalendaru prepodobnu mučenicu Paraskevu u narodu poznata i kao Petka Trnova.

Kada je došlo vreme za porođaj, zbog kardiovaskularnih problema koje Milica ima, lekari u Gornjem Milanovcu i Čačku odbili su da je porode. Carskim rezom, porodila se u Kliničkom centru u Kragujevcu. Posle porođaja je, tvrdi, započela njena agonija.

- Kada sam se probudila i zatražila da vidim sina, doktorka mi je rekla da je u inkubatoru, na kiseoniku, i da mora da ostane na neonatologiji. Tvrdila je i da nemam prava da ga vidim, jer joj je radnica Centra za socijalni rad iz Gornjeg Milanovca dala usmeni nalog da ne mogu da vidim dete, niti da ga iznesem iz bolnice - priča Milica.

 

 

- Ni narednih pet dana, koliko sam bila u bolnici, niko od osoblja nije mi dozvolio da vidim dete, a svi su se pozivali na taj usmeni nalog socijalne radnice iz Milanovca. Petog dana otpuštena sam iz bolnice ne videvši sina.

Očajna Milica je, kako kaže, sa suprugom odlučila da se u nedelju 4. avgusta za pomoć i hitnu reakciju obrati Radiši Pavloviću, članu vladine komisije za ispitivanje sumnji na nestanak dece u Srbiji. Već sutradan je usledio sastanak Pendića i Pavlovića sa direktorom i radnicom Centra za socijalni rad u Gornjem Milanovcu, koja je prethodnih meseci kontaktirala sa Milicom i od nje tražila medicinsku dokumentaciju o trudnoći.

- Na sastanku sam direktoru rekao da je, ukoliko ne postoji rešenje o postupanju ili o tome da je Milica lišena prava na roditeljstvo, njihova radnica vršila nezakonito tutorstvo i nadzor nad Milicom Pendić - kaže Pavlović.

TITOVA POLICIJA ZNALA SVE Tajni broj na ličnoj karti otkrivao je svakog u SFRJ, a da toga niste bili ni svesni (FOTO)

ŠOKANTNA ISPOVEST BEOGRAĐANKE Spavala sam sa ocem najbolje drugarice, Bojana ništa nije znala!

GUBI SE CEO PREDMET! Đake čekaju TRI VELIKE PROMENE od septembra, zbog jedne će biti MRTVI UMORNI!

 

- Takvo rešenje, naravno, nije postojalo. Direktor je zato odmah uputio zvaničan dopis KC Kragujevac da Milica nije lišena roditeljskog prava. Tek posle tog sastanka Milica je otišla u Kragujevac i prvi put videla sina. Zbog svega što se dešavalo imamo razloga da verujemo da je dete "tipovano" za usvajanje u inostranstvu.

Na to, kako tvrdi Pavlović, navodi najpre ponašanje radnice Centra u Milanovcu i lekarke u Kragujevcu, potom i tvrdnje da je dete bolesnije nego što jeste.

- U Tiršovoj smo saznali da je dete nepotrebno bilo u inkubatoru i na kiseoniku i da je odmah trebalo da bude upućeno u ovu ustanovu - tvrdi Pavlović.

- Nažalost, naša deca sa oboljenjima lako mogu da budu usvojena u inostranstvu, pa to otvara mogućnost za različite visokoprofitne zakulisne radnje, što je, kako verujemo, bio pokušaj u slučaju Pendića.

Bonus video

Beograđani otkrili šta rade na plus 40: Muke tek predstoje!

Beograđani otkrili šta rade na plus 40: Muke tek predstoje!

 

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Hm
  09/08/2019 - 18:08
  Bice da je socijalcima bio sumnjiv brak sa dedom od 65 pa jos dojava o nasilju a ne da je trgovina detetom u pitanju.
 • Korisnik: Perica
  08/08/2019 - 19:43
  Pobiti ološ ovo je nezapamćeno
 • Korisnik: Ruzica
  08/08/2019 - 12:31
  Hoce li neko zbog ovoga da odgovara.Ovo je nedopustivo u 21 veku.Doktorki i socijalnoj sluzbenici zabraniti da se bave ovim poslom.
 • Korisnik: protiv dr.mafia
  08/08/2019 - 12:04
  PAZNJA! ... lekarska mafija krade bebe
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi