NEVREME SE SRUČILO NA SRBIJU, KOMADI LEDA PO OPUSTOŠENOJ ZEMLJI Meštani nemaju reči da opišu ono što su upravo preživeli! Nosilo krovove i puteve, narod nije imao gde da se skloni (FOTO, VIDEO)

Jaka kiša, vetar i grad

Nevreme
Nevreme, Foto: Youtube Printscreen
  • * Nevreme stiglo u Brodarevo
  • * Pao grad veličine lešnika
  • * Žitelji zaprepašćeni onim što su videli

 

Jako nevreme praćeno kišom, jakim vetrom i gradom veličine lešnika zahvatilo je nešto pre 18 časova Brodarevo sa okolinom u opštini Prijepolje.

Vetar je nosio sve pred sobom i lomio krošnje drveća, a grad je opustošio malinjake i povrtarske useve. Štetu su pretrpeli i pojedini objekti gde su polomljeni crepovi, oštećena je i putna infrastruktura.

Prema nezvaničnim informacijama vetar je odneo deo limenog krova sa benzinske pumpe koji je potom oštetio jedno vozilo, čiji vozač je spas od nevremena tražio upravo na pumpi.

Ni najstariji žitelji Brodareva, varošice na samoj granici Srbije sa Crnom Gorom, kažu da ne pamte nevreme kao ovo što ih je zadesilo u kasnim popodnevnim časovima. Vetar je bio tako silovit da je lomio grane i ostavio pustoš u pojedinim delovima ove mesne zajednice, a oštećen je i deo puta koji vodi ka zeseoku Zakut.

TRAGEDIJA KOD ČAČKA Auto sleteo s puta, u njemu bilo četvoro dece! Maloletna Milica poginula, njenoj drugarici se bore za život (FOTO)

Nekadašnji direktor Osnovne škole "Svetozar Marković" iz Brodareva, Šefket Šehović ističe da je nevreme izgledalo strašno i gotovo neverovatno.

- Na jednom je snažan vetar počeo da duva i istovremeno je padala kiša i jak grad. Nebo se gotovo spustilo nad Brodarevom. U svom životu tako nešto nisam video. Vetar je nosilo je sve pred sobom - kaže Šehović.

U samom Brodarevu ne postoji protivgradna stanica, a i da je i bila, pitanje je koliko bi nebeska artiljerija mogla da sačuva ovaj kraj od snažnog nevremena.

Velika količina padavina zahvatila je i mesto Gostun u opštini Prijepolje. Duvao je jak vetar, koji je u kombinaciji sa kišom i krupnim gradom nosio sve pred sobom.

BONUS VIDEO: Ušli smo u prostoriju užasa u kojoj je Nemanja ubio majku! Udario je u glavu i ostavio da iskrvari u krevetu! Ovo je kuća gde se dogodio KRVAVI PIR!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi