Snežana Đorđević
Privatna arhiva
Snežana Đorđević

Privatna arhiva

Snežana Đorđević, Foto: Privatna arhiva

Pirotske vesti objavile su apel za pomoć Snežani Đorđević, majki dvoje dece iz Pirota, koja se bori sa opakom bolešću.

Prenosimo ovaj apel:

“Naša sugrađanka Snežana Đorđević, koja se više od dve godine bori sa najtežom bolešću – kancerom želuca koji se proširio i na ostale organe, 9. januara biće operisana u Bugarskoj, na Aleksandrovskoj univerzitetskoj klinici. U teškoj operaciji koja predstoji našoj sugrađanki, majci dvoje mališana, bugarski hirurzi odstaniće želudac, jajnike, matericu, slezinu i žučnu kesu, kaže Pirotskim vestima suprug Nenad. Ova operacija, za koju porodica nema novca, koštaće 5.000 evra pa je neophodna pomoć svih dobrih ljudi koji su u stanju da pomognu našoj sugrađanki u borbi sa opakom bolešću.

Snežana Đorđević

Privatna arhiva

Snežana Đorđević, Foto: Privatna arhiva

Svi koji to mogu, novčanu pomoć mogu uplatiti na račun Snežane Đorđević u Komercijalnoj banci. Broj računa je 205900101894990248.

Snežana Đorđević je rođena 28.01.1987. godine u Pirotu. Nije ni slutila da će samo mesec dana pred svoj trideseti rođendan saznati da ima kancer želuca.

– Prvi simptomi su bili nadimanje, povraćanje, gorušica… Mislila sam da je virus ili kamen u želucu. Odlaskom na gastroskopiju i saznanjem da imam rak, u prvi mah nisam verovala, mislila sam da su pomešali rezultate – počinje Snežana Đorđević.

-Pre saznanja dijagnoze sam izgubila preko deset kilograma, čak sam se pomalo i obradovala jer sam pre toga iznela dve trudnoće, razlika između sina i ćerkice je samo 14 meseci – kroz osmeh se priseća nemilog perioda.

Snežana Đorđević

Privatna arhiva

Snežana Đorđević, Foto: Privatna arhiva

Zatim odlazi na operaciju, na kojoj otkrivaju da se tumor od 8,27cm nalazi na dnu želuca, priljubljen uz pankreas, i samo joj ugrađuju bajpas kako bi hrana mogla da izlazi iz želuca, jer zbog položaja u kom se nalazio nije bio operativan.

Slede meseci oporavka i teških hemioterapija. Snežana izdržava sedam ciklusa hemioterapija. Zloćudni tumor se smanjio na 3cm i ovu hrabru, mladu majku očekuje još jedna operacija i terapije, kao i postoperativni oporavak u inostranstvu za koje im nedostaju finansijska sredstva.

– Ima momenata naravno kada psihički padnem, kao sad pred drugu operaciju. Deca su mi najveća snaga. I oni su različito prolazili kroz sve ovo, trudili smo se da bolest držimo podalje od njih. Kada mi je kosa opala od terapija, ćerki sam rekla da mi je kod frizera farba izgorela kosu, a onda je ona pitala zašto nisam otišla kod one tete pored vrtića gde se ona šišala – nasmejana je Snežana.

Snežana Đorđević

Privatna arhiva

Snežana Đorđević, Foto: Privatna arhiva