HITNA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA TAČNO U PODNE Donose se rigoroznije mere, uslediće potpuno zatvaranje?

Sednica Kirznog štaba za borbu protiv korona virusa, na kojoj će se razmatrati aktuelna epidemiološka situacija, biće održana danas u 12 sati u Palati Srbija

Krizni štab
Krizni štab, Foto: Tanjug

Kako su saopštili izvori iz Vlade Srbije, jedna od tema na sednici Kriznog štaba će biti i naši državljani koji se za praznike vraćati u Srbiju.

Razmotriće se najbolja moguća opcija da se spreči dodatni unos i širenje virusa u zemlju. Članovi će pričati o tome da li će se uvesti obavezan PCR test na ulazu u zemlju, ili će im se raditi antigenski test, ili je neophodno da budu pod nadzorom koji je još u septembru uveden za povratak naših iz pojedinih zemalja u okruženju.

Pričaće se i o merama koje su prošle sedmice stupile na snagu, i da li već ima rezultata, ali i o tome da li treba dodatno pooštriti njihovu kontrolu.

Da je i te kako vreme za novo razmatranje epidemioloških mera, prethodnih dana je to moglo da se čuje i od strane struke, ali i premijerke i predsednika Srbije.

- Početkom nedelje ću imati još jednu sednicu Kriznog štaba i videćemo šta još možemo da uradimo. Naši ljudi će da se vraćaju (u Srbiju), pratićemo epidemiološku situaciju u svim zemljama i uvodićemo mere ako to bude poterbno. Pratimo svaki dan i razmišljamo o dodatnim novim merama - istakla je najpre premijerka Srbije Ana Brnabić.

ANKETA: DA LI SE PRIDRŽAVATE MERA KOJE JE DONEO KRIZNI ŠTAB?

Ukupan broj glasova: 405

 • DA: 85% (344)
 • NE: 15% (61)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekao je sinoć prilikom obilaska nove kovid bolnice koja se gradi u Kruševcu da nam predstoji jedna od najtežih sedmica.

- Današnji brojevi su nam loši, predstoji nam jedna od najtežih sedmica, to je sigurno. Sutra zaseda i Krizni štab, nadležni će poslušati i prihvatiti sve odluke i preporuke Štaba, ali sam ih zamolio za razumevanje, jer država mora da plati i bolnice, i plate i penzije, koje želi da povećava - izjavio je sinoć predsednik Srbije.

Dodao je da će država pomoći turizmu i ugostiteljstvu, ako budemo morali da se se zatvorimo, a očigledno je, kako je rekao, da smo blizu toga.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

Uvođenje težih mera spomenuo je i predsednik Aleksandar Vučić, koji je, kada je reč o epidemiološkim merama u cilju očuvanja zdravstvenog sistema, rekao da će država da uradi ono što mora.

- Ako budemo morali da uvodimo teže mere, uvodićemo ih - istakao je predsednik.

Podsetimo, pre kratkog vremena je Vlada Srbije usvojila nove mere koje su stupile na snagu u utorak 24. novembra, međutim medicinski deo Kriznog štaba se zalagao i za još rigoroznije mere koje su sada "na čekanju".

Povezane vesti

 • Korisnik: Dušan
  30/11/2020 - 12:15
  Neko debelo laže!!! Ili laže ili je kovid mnogo manje opasan nego što tvrde! Još pre dve nedelje je alarmirano kako mesta više NEMA za Kovid bolesnike! Pa gde je dođavola 100.000 bolesnika? Verovatno te, koje danas bolnice prime, sutra otpuštaju kući. Izgleda da su veoma uspešni kad za 24 sata uspeju da izleče bolesne? Koji su to stravični lekovi? To je čudo!!!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi