Krizni štab
Tanjug
Krizni štab

Tanjug

Krizni štab, Foto: Tanjug

Razmotriće se najbolja moguća opcija da se spreči dodatni unos i širenje virusa u zemlju. Članovi će pričati o tome da li će se uvesti obavezan PCR test na ulazu u zemlju, ili će im se raditi antigenski test, ili je neophodno da budu pod nadzorom koji je još u septembru uveden za povratak naših iz pojedinih zemalja u okruženju.

Pričaće se i o merama koje su prošle sedmice stupile na snagu, i da li već ima rezultata, ali i o tome da li treba dodatno pooštriti njihovu kontrolu.

Da je i te kako vreme za novo razmatranje epidemioloških mera, prethodnih dana je to moglo da se čuje i od strane struke, ali i premijerke i predsednika Srbije.

ANKETA: DA LI SE PRIDRŽAVATE MERA KOJE JE DONEO KRIZNI ŠTAB?

 

- Današnji brojevi su nam loši, predstoji nam jedna od najtežih sedmica, to je sigurno. Sutra zaseda i Krizni štab, nadležni će poslušati i prihvatiti sve odluke i preporuke Štaba, ali sam ih zamolio za razumevanje, jer država mora da plati i bolnice, i plate i penzije, koje želi da povećava - izjavio je sinoć predsednik Srbije.

Dodao je da će država pomoći turizmu i ugostiteljstvu, ako budemo morali da se se zatvorimo, a očigledno je, kako je rekao, da smo blizu toga.

Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

- Ako budemo morali da uvodimo teže mere, uvodićemo ih - istakao je predsednik.

Pročitajte još:

Komentari (1)

Dušan

30.11.2020 12:15

Neko debelo laže!!! Ili laže ili je kovid mnogo manje opasan nego što tvrde! Još pre dve nedelje je alarmirano kako mesta više NEMA za Kovid bolesnike! Pa gde je dođavola 100.000 bolesnika? Verovatno te, koje danas bolnice prime, sutra otpuštaju kući. Izgleda da su veoma uspešni kad za 24 sata uspeju da izleče bolesne? Koji su to stravični lekovi? To je čudo!!!