Donose se rigoroznije mere, uslediće potpuno zatvaranje?

Alo.rs/D.S. | vesti 2020-11-30 07:28:38 2020-11-30 07:28:38

Sednica Kirznog štaba za borbu protiv korona virusa, na kojoj će se razmatrati aktuelna epidemiološka situacija, biće održana danas u 12 sati u Palati Srbija

Tanjug

Razmotriće se najbolja moguća opcija da se spreči dodatni unos i širenje virusa u zemlju. Članovi će pričati o tome da li će se uvesti obavezan PCR test na ulazu u zemlju, ili će im se raditi antigenski test, ili je neophodno da budu pod nadzorom koji je još u septembru uveden za povratak naših iz pojedinih zemalja u okruženju.

 

Pričaće se i o merama koje su prošle sedmice stupile na snagu, i da li već ima rezultata, ali i o tome da li treba dodatno pooštriti njihovu kontrolu.

Da je i te kako vreme za novo razmatranje epidemioloških mera, prethodnih dana je to moglo da se čuje i od strane struke, ali i premijerke i predsednika Srbije.

ANKETA: DA LI SE PRIDRŽAVATE MERA KOJE JE DONEO KRIZNI ŠTAB?

 

- Današnji brojevi su nam loši, predstoji nam jedna od najtežih sedmica, to je sigurno. Sutra zaseda i Krizni štab, nadležni će poslušati i prihvatiti sve odluke i preporuke Štaba, ali sam ih zamolio za razumevanje, jer država mora da plati i bolnice, i plate i penzije, koje želi da povećava - izjavio je sinoć predsednik Srbije.

Dodao je da će država pomoći turizmu i ugostiteljstvu, ako budemo morali da se se zatvorimo, a očigledno je, kako je rekao, da smo blizu toga.

- Ako budemo morali da uvodimo teže mere, uvodićemo ih - istakao je predsednik.

Pročitajte još:

Expand player
Pogledajte više