BESPLATNO ZA PENZIONERE Krajem oktobra odmor o trošku države, pod ovim uslovom

Prvi penzioneri mogli bi da odu u neku od banja u Srbiji na besplatan oporavak krajem oktobra.

Penzioneri
Penzioneri, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Preduslov za to je da su prošli konkurs koji je raspisao Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, odnosno da su ispunili sve uslove, a pre svega da im je prosečna penzija 27.775 dinara. 

U Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje kažu da će preliminarne rang-liste penzionera koji su ispunili uslove za korišćenje prava na besplatnu rehabilitaciju po ovogodišnjem oglasu biti objavljene 29. septembra. Prigovore je moguće uložiti do 6. oktobra, nakon čega sledi rešavanje po prigovorima. Konačne rang-liste biće objavljene 14. oktobra.

- Nakon objavljivanja konačnih rang-lista, lekarska komisija određuje u koju banju će svaki korisnik biti upućen, a nakon završetka rada lekarske komisije, sledi potpisivanje ugovora sa banjama i rehabilitacionim centrima i upućivanje korisnika na besplatnu rehabilitaciju - kažu u Fondu.

Brojka

14.229 penzionera otići će na besplatnu rehabilitaciju u neku od srpskih banja

Upitani da li bi cela stvar oko odlaska kojim slučajem mogla da se prolongira zbog kovida i najave gripa od oktobra, u PIO objašnjavaju da su rehabilitacioni centri dužni da se prilikom prijema korisnika pridržavaju svih preporuka kriznog štaba.

Povezane vesti

 • Korisnik: Maki
  26/09/2020 - 21:39
  Sve penzionerima...bravo....mozda se nekada setite i samohranih roditelja
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi