VAŽNA PORUKA DOKTORA STEVANOVIĆA Ne čekajte da simptomi sami prođu, verujte mi kod korona virusa neće

On je dodao da i druge zemlje mobilišu sportske centre kako bi se obezbedio veći broj mesta za zaražene

Goran Stevanović
Goran Stevanović , Foto: Tanjug/Slobodan Miljevic

Goran Stevanović, direktor Infektivne klinike, zahvalio se Vladi i predsedniku na velikoj podršci i dodao da se epidemija korona virusa može porediti sa epidemijom velikih boginja.

- Ovakva epidemija može da se poredi sa epidemijom velikih boginja iz 1972. i španskog gripa 1918. godine. Ovo je borba svih nas. Cele ljudske vrste. Zdravstveni sistem ne bi mogao da pruži negu da nije pripremljen. Privremene bolnice su veoma potrebne - rekao je dr Stevanović.

On je dodao da i druge zemlje mobilišu sportske centre kako bi se obezbedio veći broj mesta za zaražene.

- Molim sve građane da ne beže od zdravstvene službe i da ne čekaju da simptomi sami od sebe prođu. Verujte mi kod COVID19 neće. Izuzetno je bitna rana dijagnostika. Nije moguće po zakonu da neko izbegene hospitalizaciju, a nije ni pametno. Država je uradila sve što je mogla - naveo je Stevanović.

korona virus
korona virus, Foto: EPA

On je istakao da je država uradila svoj deo posla najbolje što je mogla, kao i zdravstveni sistem.

- Predstoje nam možda dve nedelje, a možda i više, ozbiljne borbe i izuzetnih napora. Svaki pojedinačni dan i pacijent su nam bitni - rekao je dr Stevanović i dodao da svi zajedno moramo da poštujemo ove mere.

On se zahvalio svim građanima koji poštuju mere i podržavaju ih.

- Pre svega hvala našim sestrama koje trpe velike napore, kao i svim ljudima koji rade sa najtežim bolesnicima. Svi smo jedan front i moramo da radimo zajedno - poručio je direktor Infektivne klinike u Beogradu.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi